Общинската съветничка от ГЕРБ в Ловеч Йовка Тодорова е задържана

...
Общинската съветничка от ГЕРБ в Ловеч Йовка Тодорова е задържана
Коментари Харесай

Задържаха общинска съветничка, злоупотребила като служител в Бюрото по труда

Общинската съветничка от ГЕРБ в Ловеч Йовка Тодорова е арестувана за длъжностно закононарушение в качеството й на чиновник в Бюрото по труда .
 
В Окръжната прокуратура в Ловеч е формирано досъдебно произвеждане за това, че „ длъжностно лице от Дирекция „ Бюро по труда ” – Ловеч, за интервал от една година не е изпълнило служебните си отговорности по отношение на активност по даване на безплатна финансова помощ от Агенцията по заетостта за да набави за другиго имотна полза и от това са настъпили обилни нездравословни последствия в размер на 117 300 лева за Агенцията по заетостта ”, се споделя в прессъобщение на държавното обвиняване.


В него написа още, че „ неизпълнението на служебните отговорности се показва в осъществяване на рекламна активност посредством ориентиране на претенденти за образование към съответна компания, в неотразяване на констатации за осъществени инспекции, неточно попълване с нужните реквизити на констативни протоколи за наличие на обучаеми лица при осъществяване инспекции на място, неизвършване на контролни инспекции, според план-график. В резултат на тази активност е получена полза за компанията, която е правила образованието, под формата на ваучери на забележителна стойност ”.
 
В локалния парламент Йовка Тодорова е член на две комисии – по общинска благосъстоятелност, устройство на територията, комунални действия, екология и превоз и на комисията за децата, младежта, спорта и неправителствените организации.
 
40-годишната Йовка Тодорова е арестувана за 72 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР