Белгия разкри измами със социални помощи, пренасочвани към БългарияИнспекцията по

...
Белгия разкри измами със социални помощи, пренасочвани към БългарияИнспекцията по
Коментари Харесай

Белгия разкри измами със социални помощи, пренасочвани към България

Белгия разкри измами със обществени помощи, пренасочвани към България
Инспекцията по труда в Брюксел е разкрила скица за машинация със обществени помощи, пренасочвани към България, оповестиха локални медии. Отбелязва се, че по случая през вчерашния ден са били арестувани 17 обвинени, а вредите за бюджета се правят оценка на 1,5 милиона евро.
Извършени са претърсвания в Брюксел, Антверпен и други обитаеми места във Фландрия.
Следователите са разкрили 15 000 евро в брой. В известието се прецизира, че измамата е била осъществена с кражба на самоличност и е обвързвана с изплащането на компенсации за безработица.
Твърди се, че част от източените средства са били ориентирани към банкови сметки в България или са вложени в недвижими парцели в нашата страна.
Белгийската полиция е разпоредила да бъдат запорирани 105 банкови сметки в Белгия и е поискала сходни дейности от българска страна.

През април т. година петима българи – членове на проведена незаконна група, бяха наказани за най-големия случай на машинация със обществени помощи в Англия и Уелс.
По време на правосъдния развой стана ясно, че бандата от три дами и двама мъже са предявили хиляди подправени искове към държавната работа
за погашение на помощи „ Юнивърсъл заем “ (Universal Credit) за интервал от четири години и половина, като вследствие на това са източили на 53 милиона английски лири. Те бяха наказани на общо 25 години и 5 месеца отнемане от независимост.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР