Общинската съветничка от ГЕРБ - Русе определи поведението на ръководството

...
Общинската съветничка от ГЕРБ - Русе определи поведението на ръководството
Коментари Харесай

Наталия Кръстева: Три години сме свидетели на немощна администрация

Общинската съветничка от ГЕРБ - Русе дефинира държанието на управлението на Общината като безразсъдно

Общинските съветници от ГЕРБ - Русе свикаха конференция поради неналичието на средства за ремонт на улици в Русе от страната и поради финансовата промяна, обвързвана с публичната поръчка за.

В конференцията участваха двамата съпредседатели на групата Наталия Кръстева и Светлозар Симеонов и ръководителите на комисии в Общинския съвет Иван Иванов – по териториално устройство, и Стоян Христов – по екология, съобщи.

„ Три години очевидци на една немощна администрация, която не може да ръководи “, съобщи Наталия Кръстева и напомни, че кметът Пенчо Милков е заречен бистрота, само че тематиките, които тормозят съветниците, не са в синхрон с това заричане.

Иван Иванов разяснява отговора на Министерство на регионалното развитие по отношение на връзката с общината за парите за асфалтиране на улици, който излезе в медиите в отговор на журналистическо питане до Министерство на регионалното развитие. Той цитира писмото на министерството, че общината е предоставяла разнопосочна информация и е желала разнообразни суми, като последната към този момент е към 5 млн.лв. “Кой ще носи отговорността за бездействието на това управление, защото от 406 млн.лв. в Русе не идва нищо “, запита той.

Стоян Христов пък изрази терзанието си, че Управляващият орган на програмата „ Околна среда “ е наложил 25 % финансова глоба на общината за построяването на анаеробната апаратура, което би ощетило бюджета с близо 7 млн.лв. Той сподели, че сега върви дело в Административния съд, в което администрацията оспорва глобата, само че процедурите забавят построяването на инсталацията, а парите ще ги плащат русенци.

Светлозар Симеонов съобщи, че съгласно него кметът е абдикирал от отговорностите си и е трансферирал отговорността на заместниците си, само че на тях не им стигат силите. Той предвижда, че ще има повдигане на локалните налози от идната година, защото бюджетът би трябвало да се цялостни. И разгласи, че на идната сесия ще има запитване за публичните поръчки.

Наталия Кръстева дефинира държанието на управлението на Общината като безразсъдно, поради неналичието на пари за асфалтиране на улиците и глобата за анаеробната апаратура. Тя анонсира, че ще бъде импортирано предложение от ГЕРБ за смяна в Наредба 7 за преместваемите обекти, тъй като последната ѝ промяна не улеснява дребния бизнес, а го затормозява в допълнение.

На журналистически въпрос какво считат да подхващат, съветниците дадоха отговор, че не могат да желаят оставката на кмета, защото няма процедура по импийчмънт. Ролята им е да са градивна съпротива и наблюдават за ползите на жителите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР