Oбщинската съветничка Диана Тонова е избрана за нов председател на

...
Oбщинската съветничка Диана Тонова е избрана за нов председател на
Коментари Харесай

Диана Тонова сменя Иван Таков начело на БСП - София

Oбщинската съветничка Диана Тонова е определена за нов ръководител на БСП-София, оповестиха от партията.

Тонова е получила 82 гласа, а 63 гласа са отишли за водача на младежката организация на Българска социалистическа партия Габриел Вълков. Тя е общински консултант от Българска социалистическа партия от 2019 година и е член на три комисии в Столичния общински съвет.

Изборите за ръководители и заместници в софийската организация на Българска социалистическа партия с решение на Националния съвет на Българска социалистическа партия в края на февруари.

Това стана малко откакто партията си от общинските съветници в София отпред с тогавашния ръководител на Българска социалистическа партия - София Иван Таков, откакто при гласуването на 8 февруари Цветомир Петров от ПП-ДБ-Спаси София получи гласовете на 47 от 59 взели участие съветници, в това число от Българска социалистическа партия.

Въпреки че на 20 януари националното заседание на социалистите е приело решение да не се поддържа никой различен претендент за ръководител на СОС с изключение на Диана Тонова, Иван Таков разгласи, че Градският съвет е дал своя вот различно предложение - " при съществуване на необятен консенсус " да се гласоподава за Цветомир Петров.

През февруари необятното управление не изключи от партията и не наложи санкции на общинските си съветници в София, от което смъкна доверие, както се очакваше. Тогава Иван Таков разгласи, че съвещанието на Националния съвет на партията е извършено, макар че не е имало кворум и съобщи, че няма да се кандидатира още веднъж за поста.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР