Общинската партийна организация на ГЕРБ в Бургас единодушно е номинирала

...
Общинската партийна организация на ГЕРБ в Бургас единодушно е номинирала
Коментари Харесай

ГЕРБ - Бургас номинира Димитър Николов за пети мандат. Борисов бил зад него

Общинската партийна организация на ГЕРБ в Бургас единомислещо е номинирала в понеделник сегашния кмет на града Димитър Николов за претендент кмет на идните локални избори наесен, оповестява БНР.

Крайното решение би трябвало да бъде взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ в столицата.

Зад кандидатурата на Николов е застанал и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на последната партийна конференция във Велико Търново преди няколко седмици, като споделил, че Димитър Николов е индивидът, на който партията имала доверие.

 

Думите на Борисов цитирал и общинският водач на ГЕРБ в Бургас Андрей Рунчев. Той показал и, че концепцията да бъде повдигнат Николов за нов мандат е била подкрепена единомислещо.

 

Цялата зала е подкрепила Николов за нов мандат на съвещание на общинската партийна организация в понеделник.

С номинацията на Николов отпада интригата за вероятно ново лице, на което ГЕРБ да заложи битката за кметското място в регионалния морски град.

„ Всички бяхме уверени, че пред годините, които е работил и продължава да работи актуалният кмет преобрази Бургас, дружно с администрацията и общинските препоръки, които са работили, тъй че единомислещо беше подкрепено и гласувано от цялата зала името и номинацията за кмет на община Бургас да бъде господин Димитър Николов “, разяснява за БНР Бургас общинският водач на ГЕРБ Бургас Андрей Рунчев.

Преди няколко месеца Борисов беше декларирал, че нито Димитър Николов, нито кметът на София Йорданка Фандъкова ще са претенденти за кметове на ГЕРБ. Николов е кмет на Бургас от ноември 2007 г. Ако реализира победа на локални избори, то това би бил негов пети мандат като кмет на Бургас.

На съвещанието на ГЕРБ - Бургас, са излъчени и 67 номинации на претенденти за общински съветници.

 

„ Листата ще е микс сред нови и остарели лица. Повечето са лица от Политическа партия ГЕРБ, само че ще има и гражданска квота. Ще има приятни изненади “, счита Рунчев.

По думите му в листата ще попаднат хора, които са се потвърдили, специалисти и със мощна гражданска позиция по публични въпроси.

На въпрос за упования брой съветници на ГЕРБ в бъдещия локален парламент Андрей Рунчев уточни: „ Сигурен съм, че ще бъдем първа политическа мощ, с оптимално посланичество в общинския съвет “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР