Общинската фирма Градски транспорт“, която има монопол върху автобусните превози

...
Общинската фирма Градски транспорт“, която има монопол върху автобусните превози
Коментари Харесай

Общинската фирма „Градски транспорт“ във Варна се опъна на собственика си, съветниците видяха незачитане на волята им

Общинската компания „ Градски превоз “, която има монопол върху автобусните транспорти във Варна, е изпратила писмо до транспортната комисия към локалния общински съвет, в което предизвестява, че сдружението ще претърпи загуби от повече от 126 хиляди лв., в случай че извърши волята ѝ. Става въпрос за решението билетът до селищните образования „ Ракитника “ и „ Прибой “ да е към този момент 1 лев, а не 1,40 лева, както до момента.

Решението беше взето от съветниците предходната година, а писмото с предизвестието от компанията е от началото на тази. В последна сметка от през вчерашния ден цената на билета до „ Ракитника “ и „ Прибой “ е в действителност 1 лев. Промяната обаче е направена от управлението на автобусната компания, изясни шефът ѝ Злати Златев (на снимката). Той акцентира, че е поел отговорността, макар че публично решение на процедура няма, тъй като предлагането е гласувано единствено комисията „ Транспорт “, а не и на сесия на целия съвет, както е редът за приемане на решение по закон.

Съветниците реагираха много остро на предизвестието от компанията, че ще последват загуби от поевтиняването на билета. Те дадоха да се разбере, че като притежатели на „ Градски превоз “ не считат да се съобразят с изказаното мнение, че смяната е „ нецелесъобразно, стопански голословно и неефективно “, както написа в мнението на съвета на шефовете.

Комисията одобри без спор плана за бюджет за 2018-а за функционалност „ Транспорт “. В него се планува общината да заплати 8,2 млн. лв. на общинския транспортьор като помощ за реализиране на транспорти с понижение.

Съветниците припомниха на управлението на „ Градски превоз “, че общината постоянно се е грижила за сдружението, като последното събитие е пазаруването на още нови рейсове. В отговор Злати Златев съобщи, че съжалява, че те ще са единствено 15, тъй като паркът на компанията няма по какъв начин да размени всички 60 остарели рейсове „ Мерцедес “, с които разполага, и които са създадени през 1994 година и имат в действителност впечатляващо количество изминати километри.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР