Общинската болница Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица приключи с

...
Общинската болница Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица приключи с
Коментари Харесай

Общинската болница в Горна Оряховица приключи важни ремонти

Общинската болница „ Св. Иван Рилски “ в Горна Оряховица завърши с ремонтите на покрива, централния болничен корпус и детско поделение. Дейностите са финансирани с близо 700 хиляди лв. от Междуведомствената комисия по бедствия и повреди.

С държавното финансиране е изработен ремонта, а нидерландската организация SMHO „ Медицинска и обществена поддръжка за Източна Европа “ подмени всички кревати в педиатричното поделение, уточни болничният шеф доктор Иван Иванов.

„ Материалната база – това е главното, което е актуализирано. Колегите заслужават. Това е значимо и за нашите пациенти. Ние имаме и деца с Covid, които се лекуват в това поделение “.

Втората по величина общинска болница в страната обслужва половината от общините във Великотърновска област. Община Горна Оряховица продължава да влага в лечебното заведение, съобщи кметът Добромир Добрев.

„ Тази година беше закупен и рентгенов уред. Продължаваме с капиталовата стратегия на болничното заведение. Разработваме план взаимно болничното заведение и общината за модернизиране на интензивно поделение “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР