Общините Ловеч и Троян ще кандидатстват за доставка на електрически

...
Общините Ловеч и Троян ще кандидатстват за доставка на електрически
Коментари Харесай

Общините Ловеч и Троян купуват електрически автобуси за обществен транспорт

Общините Ловеч и Троян ще аплайват за доставка на електрически рейсове за публичен превоз. За задачата кметовете Корнелия Маринова и Донка Михайлова подписаха партньорско съглашение за устойчива екологосъобразна градска подвижност и съгласуваност на територията на двете общини. 

От общинската администрация прецизираха, че документът урежда правата и отговорностите на страните по отношение на кандидатстването и осъществяването след подписване на контракт за финансиране при утвърждение на предложение за осъществяване на инвестиция. 

Предложението е пред Министерството на районното развиване и благоустройството за даване на финансиране от Механизма за възобновяване и резистентност.

Целта е да се поддържа устойчивата градска подвижност посредством ограничения за развиване на екологични, безвредни, функционални и енергийно ефикасни транспортни системи; да се сътвори публичен превоз с по-малко ползване на сила, което ще докара до икономисване на обществен ресурс; да се осъществя ефикасна съгласуваност сред обитаемоте места.

Община Ловеч е водеща община (водещ партньор) при подготовката, осъществяването и ръководството на плана, като е директно виновна за целесъобразното и законосъобразно ръководство на плана и обезпечаване качественото осъществяване на заложените действия. 

Двете общини са възложители на публичните поръчки за избор на реализатори на дейностите по подготовка на плана и осъществяване. 

Предвижда се доставка на нови транспортни средства - рейсове за публичния превоз с нулеви и по изключение с ниски излъчвания, насърчаването на чисти и енергийно-ефективни пътни транспортни средства - електрически рейсове, както и обезпечаване на зарядни станции за транспортните средства. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР