Общината в Търново е една крепост, непревземаема за обикновения гражданин“. Всичко

...
Общината в Търново е една крепост, непревземаема за обикновения гражданин“.
Всичко
Коментари Харесай

Йордан Терзийски : Великотърновци искат кмет с воля да спре корупцията в общината

„ Общината в Търново е една цитадела, непревземаема за елементарния жител “.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 172
Това съобщи претендентът за кмет на Велико Търново от " - "  арх. Йордан Терзийски в предаването „ Алтернативата “. По негови думи, все още връзката на жителите с администрацията е мощно затруднена. Като предстоящ кмет той пое ангажимент да отвори вратите на общината и да инициира повече публични разисквания: „ При диалозите ми с жителите, виждам, че огромна част от техните проблеми са от компетенциите на локалната власт. Важно качество на кмета е да се движи измежду хората, да се вслушва в проблемите им и да ги взема решение. Великотърновци желаят за кмет, човек който има волята да спре корупцията в общината “.

Според арх. Терзийски, прозрачността в ръководството е един от най-големите дефицити на сегашната локална власт. Той прикани за по-силен надзор над разходването на общинския бюджет и за одит на подписаните от общината контракти. 

„ Трябва да се сътвори среда на бизнеса да се развива – да се понижи административната тежест, да бъде усъвършенствана инфраструктурата и да се работи в тясно съдействие с просветителните институции, с цел да може от там да излизат фрагменти, които са нужни за развиването на бизнеса “, съобщи той. 

На въпрос, по отношение на по какъв начин ще се пребори с възможната неустановеност в гласоподавателите по отношение на ново ръководство, от която ще се възползва актуалната 12-годишна локална власт, Йордан Терзийски ясно съобщи, че той и екипът му ще надграждат, а няма да разрушават. „ Искам да кажа доста ясно, че ние няма да вършим чистки. Ние не тръгваме да разрушавам, не тръгваме да разграждаме, не тръгваме да чегъртаме. Ние сме пристигнали да градим. Когато нещо е стартирано, ние ще надградим. Когато обаче нещо е зарязано, сбъркано или пропито с корупция, ние ще променим изцяло метода на ръководство “, сподели още той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР