Общината в Сапарева баня продължава да изхранва три майки с

...
Общината в Сапарева баня продължава да изхранва три майки с
Коментари Харесай

Сапарева баня продължава да изхранва 3 майки и 4 деца, бежанци от Украйна

Общината в Сапарева баня продължава да изхранва три майки с 4 деца, бежанци от Украйна - прави го посредством обществения патронаж, като покрива всички разходи, сподели кметът на курортния град Калин Гелев. 

Областният шеф на Кюстендил инж. Александър Пандурски преди месец е сложил пред Министерски съвет казуса по какъв начин по законов ред да се възстановят средствата на Общината в Сапарева баня - единствено за продуктите те са към този момент към 3 000 лв.. 

Първоначално през юни в Сапарева баня пристигнали 9 бежанци от Украйна - майки с деца, изпратени от тогавашния регионален шеф на Кюстендил Катя Димитрова. Настанени са в къщи за посетители по Хуманитарната стратегия, по която се заплаща по 10 лв. за нощувка. Изхранването им обаче поела непринудено общината, по обществения патронаж. 

През септември две от майките с децата си отпътували за Черноморието, с цел да се открият там, само че бързо се върнали и сага още веднъж са в Сапарева баня, описа кметът Калин Гелев.

" 3000 лв. са единствено продуктите, не включваме заплати на личен състав, ток, вода и така нататък Те са проблем. Има към този момент планувана опция, през Министерски съвет, да бъде обезпечено, да се признава разхода от Сметна палата ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР