Общината в Невестино организира поредна среща с представители на Министерството

...
Общината в Невестино организира поредна среща с представители на Министерството
Коментари Харесай

Община Невестино организира среща за реновирания исторически Кадин мост



Общината в Невестино провежда поредна среща с представители на Министерството на културата и специалисти от Института за паметниците на културата. На срещата би трябвало да се разиска дали ще бъде позволено прекосяването на МПС през реновирания исторически Кадин мост или той ще остане туристическа атракция, а прекосяването по него ще бъде  позволено единствено за пешеходци.

Жителите на близо 20 села от общината са внесли подписка с искане по Кадин мост да минават рейсове, търговски коли, МПС до 5 тона.

На няколко срещи до момента решение на обстановката не е открито. Местните упорстват строеният преди 550 години Кадин мост, дълъг към 120 метра, да бъде реновиран. Той е по план за към 400 хиляди лв.. На платното е подложен безжичен камък и каменни плочи, инсталирано е художествено осветяване по корпуса.

Хората желаят да остане част от пътната инфраструктура и по него също  да не бъдат налагани ограничавания, с цел да бъде позволено прекосяването на  МПС, най към този момент рейсове.

Експертите и представителите от министерството обаче държат моста да остане монумент на културата и да е единствено за туристи. Въпреки, че и в този момент, когато е затворен от двете страни, доста туристи  посещават атракцията над река Струма.

Заместник кметът на общината Йордан Лолов:

" Не знам какви разновидности има. Не са импортирани в общината да ги разгледаме тука и да забележим защо става въпрос. Аз имам три разновидността. Сега там не минават коли, може да е атракция или джипка с висока проходимост. Не знам какво ще стане ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР