Общината в Дупница обяви нов конкурс за управител на Ученическо

...
Общината в Дупница обяви нов конкурс за управител на Ученическо
Коментари Харесай

Община Дупница обяви нов конкурс за управител на изправеното пред фалит "Ученическо хранене"



Общината в Дупница разгласи нов конкурс за шеф на " Ученическо хранене ", което поради коронавирусната пандемия и честото спиране на присъственото образование в учебните заведения е изправено пред банкрут. На състезанието през ноември не се яви нито един претендент и процедурата започва още веднъж.

Кандидатите ще могат да подават заявление за присъединяване до 17 януари при избрани условия за обучение и стаж. Комисия ще реши кои да бъдат позволени.

Състоянието на сдружението е съвсем пагубно, загубите му са за към 70-80 хиляди лв., и то е пред банкрут - по този начин е от месеци.

От честото затваряне на учебните заведения поради пандемията сдружението търпи загуби. Вместо да се продават 1000 обяда  на ден, се осъществят единствено по към 200. Така е и със закуската. В същото време се заплащат заплати на личния състав, който е редуциран до най-малко.

Увеличиха се и разноските за ток. Последната фактура е за 4700 лева

В момента сдружението се ръководи от Христо Пигов, който е подал оставка в средата на годината.

Има оферти и хрумвания в учебните заведения да се вкара кетъринговото доставане на храна за закуска и обяд по контракт с частни компании. " Ученическо хранене " беше създадено  преди 3 години,  откакто общинското сдружение " Ученически столове " беше оповестено във банкрут поради  насъбрани задължения от 500 000 лева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР