Общината е внесла сигнал до прокуратурата за случая Специализирана полицейска

...
Общината е внесла сигнал до прокуратурата за случая Специализирана полицейска
Коментари Харесай

Арести след случая с нападението над полицаи в Стамболийски

Общината е внесла сигнал до прокуратурата за случая
Специализирана полицейска интервенция се организира в Стамболийски, откакто през вчерашния ден служители на реда бяха нападнали от поданици на квартал „ Полатово “ в града.

Служителите на реда търсят нападателите на двамата служители на реда, за които през вчерашния ден беше обявено, че са бити от родственици на юноша с мотор, само че без брошура, избягал при опит за полицейска инспекция. Униформените го последвали в квартала, където мъжът захвърлил транспортното средство и се укрил.

Към момента са задържани петима души, осведоми Нова телевизия. Предизвикалият драмата моторист към момента не е арестуван, само че е открита неговата идентичност.

Според bTV поданици на ромската махала настояват, че при вчерашното сблъскване са били бити, измъчвани и преследвани от униформените чиновници, които насочвали към тях пушки вид „ помпи “ и чупили прозорци на къщи и автомобил. По думите им бил арестуван почтен пийнал мъж от махалата и в опит да го освободят негови близки нападнали служителите на реда.

В резултат пристигнали бусове с жандармерия и специфични полицейски сили. Според ромите 23-годишен юноша бил изведен от двора си и обичай пред татко си. Възрастна жена пък споделя, че била извлечена от външната си тоалетна по време на акцията.

При конфликта сред полицията и ромите също били счупени стъкло и огледало на автомобил, прозорци на къщи и дворна врата. Цяла нощ махалата била блокирана от полиция.

БНР осведоми, че през днешния ден община Стамболийски е внесла сигнал до прокуратурата за случая. Според кмета на Стамболийски и кандидат-депутат Георги Мараджиев на петата минута на място пристигнали 14 буса жандармерия. Според него не е имало конфликти, а всеобщ побой над ромите в квартала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР