Общинари организираха демонстрация на новите превозни документи за градскитранспорт в

...
Общинари организираха демонстрация на новите превозни документи за градскитранспорт в
Коментари Харесай

Демонстрация на новите билети в столичния градски транспорт

Общинари проведоха проява на новите транспортни документи за градски превоз в София, които влизат в действие от първи януари на новата 2023 година. 

Сред новите транспортни документи са електронните билети за време . Билет " 30 плюс " и " 60 плюс " ще дават опция за прехвърляне в разнообразни транспортни средства на градския превоз надлежно в границите на половин час и на един час. Билетът за 30 минути ще коства 1.60 лв., а за 60 минути - 2.20 лв.. 

Хартиените билети отпадат от идната година. Остава единствено еднократният книжен билет за метро и билетът, продаван от водача, само че той ще коства два лв. .

Отпадат и картите за една линия както за наземен превоз, по този начин и за метро. Общинарите предлагат вместо нея да се употребява годишната карта за градски превоз , която коства 365 лв.. 

Изпълнителният шеф на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев подсети, че валидацията на всеки тип превозен документ става наложителна от 1 януар и. Всеки, който не е валидирал транспортния си документ, ще бъде глобен с 3 лв. . В първите няколко седмици ще бъде проявена приемливост към пасажерите, увери Дилчев.

На въпрос ще има ли " контрольори под прикритие " в градския превоз, Дилчев посочи, че ще има контрольори без униформа, само че те ще слагат баджове при инспекция, с които да се легитимират. По време на инспекцията валидаторите ще бъдат блокирани. Ще има и контрольори, оборудвани с видеонаблюдение

" София пробва да резервира без покачване цените за публичния превоз , с цел да притегля нови пасажери, а не да ги отблъсква ". Това съобщи зам.-председателят на транспортната комисия в общинския съвет Зафир Зарков. " Макар и с риск за финансовата система, мисля че постигнахме това ", добави той. 

Остава опцията за валидиране с банкова карта . Тя автоматизирано се трансформира в билет за 30 минути и дава опция за прехвърляне , прецизираха още общинарите. 

По отношение на рецензиите, че конролът в столичния градски превоз е неефикасен и изборен , Дилчев съобщи, че от ЦГМ разделят пасажерите единствено на " постоянни " и " нередовни ". Той посочи, че взаимно с полицията " проблематичните " линии се ревизират все по-често в последните месеци и контролът ще продължи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР