Община Златица се включи в кампанията “SOS Българска роза, чиято

...
Община Златица се включи в кампанията “SOS Българска роза, чиято
Коментари Харесай

Община Златица се включи в кампанията SOS Българска роза

Община Златица се включи в акцията “SOS Българска роза ”, чиято цел е да избави обичайния занаят на над 350 български фамилии – розопроизводители.

Кметът инж. Стоян Генов и представители на съдружие “Българска розова котловина ” сложиха кутия за дарения и артикули с идея в постройката на общинската администрация.

Годината е следващата тежка за розопроизводителите в България поради ниските изкупни цени, които тази година доближиха 1.50 лева за кг розов цвят, при себестойност към 2 лв..



Със събраните средства ще бъдат  подкрепени българските аграрни производители, които през 2021 година са записали продажби на розов цвят на цени под себестойността от 2 лв..

След привършване на акцията средствата ще бъдат разпределени сред розопроизводителите по одобрени описи, предоставени от общинските служби по земеделие по съответните обитаеми места.

Всеки, който желае да поддържа акцията, може да си вземе артикул и да сложи сума, която самичък пожелае.

Кампанията може да бъде подкрепена и чрез  изпращане на дарителски SMS с текст: DMS ROZA на къс номер 17 777 (за клиенти на Telenor, VIVACOM и A1), или посредством подаяние на сума по банков път:

Сдружение „ Българска розова котловина "

IBAN: BG37UNCR70001524478370

Основание: SOS Българска роза



 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР