Община Враца получи плакет в годишните награди „Инвеститор на годината“.

...
Община Враца получи плакет в годишните награди „Инвеститор на годината“.
Коментари Харесай

Община Враца с награда за привлечени инвеститори през 2018

Община Враца получи плакет в годишните награди „ Инвеститор на годината “. Наградата е плакет, който се дава за най-вече привлечени вложения през 2018 година
Боян Томов – шеф на портала Kmeta.bg, връчи премията на кмета на града Калин Каменов. Кметът изрече признателност на на Министерство на стопанската система и Българска организация за вложения за дейната поддръжка при договарянията с задграничните вложители. Каменов разяснява, че занапред предстоят още положителни вести за стопанската система на Враца. Като предизвикателство той уточни развиването на техническото обучение в града и прикани министъра на образованието Красимир Вълчев, който присъстваше на церемонията, за поддръжка в тази тенденция.
Припомняме, че през 2018 година двама от вложителите в града получиха най-високия клас „ А “. В началото на 2019-та бе подписан договорът сред локалната администрация и МД Електроник за закупуването на общински терен, където сдружението ще построи цех. Инвестицията е близо 22 милиона лв., а първичният брой на разкритите места ще е 300, като стартовата заплата за нискоквалифицираните чиновници ще е 1 000 лв..
Инвестиционно желание към Враца съобщи и най-големият производител на каучукови съединения и пластмасови тръби в автомобилната промишленост – Теклас България. Фирмата получи най-високия клас за вложител - „ А “, като се чака да вложи 30 млн. лева в построяването на цех в града, както и да разкрие в началото до 500 работни места.
Събитието „ Инвеститор на годината “ се провежда от Българската организация за вложения и има за цел да отличи най-значимите планове, осъществени в страната през миналата година. Водещи критерии при установяване на спечелилите са размерът на вложенията и броят на разкритите работни места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР