Община Враца обяви за втори път обществена поръчка за избор

...
Община Враца обяви за втори път обществена поръчка за избор
Коментари Харесай

Втори опит! Общината търси кой да изгради новото бижу на Враца – парк „Сениче“

Община Враца разгласи за повторно социална поръчка за избор на реализатор на плана за създаване на нов съвременен парк в жилищен комплекс „ Дъбника “ в града, научи организация BulNews. На процедурата бе даден ход в края на предходната година, само че по-късно бе прекъсната, поради открити нарушавания в документите. 
За огромния план се заприказва още през 2021 година Тогава кметът Калин Каменов разгласи желанието си да трансформира квартала в зелен оазис, а новият парк да стане център за обществени контакти и забавление на жителите. Бяха публикувани и илюстративни фрагменти по какъв начин ще наподобява мястото и врачани към този момент чакат с неспокойствие да се порадват на новото украшение на града. 
Срокът за осъществяване на строителните работи е 360 календарни дни. Това значи, че в случай че няма повече пречки, още през идната година жителите на „ Сениче “ и „ Дъбника “ ще имат нов съвременен ъгъл за отдих и интензивности навън.
Предвижда се новият парк да се разгръща на повърхност от 17 декара във вътрешнокварталното пространство сред бул. „ Европа “ и Криводолско шосе. В центъра му ще има изкуствено езеро с шадраван и специфични резултати. В някои от водните уреди жителите и гостите на града могат да се разхладят в летните жеги.
Водната атракция ще бъде заобиколена от алеи, подобаващи за разходка, джогинг и колоездене. Планира се да бъдат построени две детски площадки – една за малчугани от 0 до 3 години  и друга за възраст от 3 до 12 години. От локалната администрация са помислили и за децата със специфични потребности. 
Ще бъде обособена зона за разхождане на домашни любимци, както и особено място за фамилен пикник. Посетителите на парка ще могат да употребяват също по този начин и стрийт фитнес. Предвижда се да бъде построен и параклис, както и безоблачен часовник. 
В плана е заложено монтирането на 45 пейки и 4 перголи за сядане, където посетителите на парка могат да отморят и да се полюбуват на природата на чистия въздух. Ще има също по този начин две заведения. 
Озеленяването ще бъде съобразено с климата на Враца, като са определени подобаващи растения. Ще се бъде построена и напоителна система за тревните площи и уместно осветяване.
С построяването на парка ще се обособят 67 нови паркоместа за жителите на квартала, допълват от общината.
Предвидената сума за първия стадий от градежа на парка е 1 935 666,67 лв. без Данък добавена стойност. Фирмите, искащи да изпълнят огромния план, могат да подават документи в период до 1 март, като главният аршин при подбора ще бъде „ оптимално съответствие качество/цена “. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР