Община Варна: Влязоха в сила безплатните абонаментни карти за пътуване

...
Община Варна: Влязоха в сила безплатните абонаментни карти за пътуване
Коментари Харесай

Ето ги новите безплатни карти за децата над 14 години във Варна

Община Варна: Влязоха в действие безплатните абонаментни карти за пътешестване в градския превоз на деца до 14 години

От общинско дружество ТАСРУД припомнят, всички абонаментните карти за възпитаници, студенти и пенсионери до 65 години към този момент ще бъдат със фотография

От през вчерашния ден – 1 февруари, влязоха в действие безплатните абонаментни карти за пътешестване в градския превоз във Варна на деца до 14 години, напомнят от общинското дружество ТАСРУД. Във връзка с настъпилите нормативни промени, издаването и презареждането на транспортните документи става при нови условия.

 

За да бъдат издадени абонаментните карти на деца до 14 година възраст, е належащо родителят да посети пункт за продажба на транспортни документи и да показа следните документи:

 

- Акт за раждане на детето или различен документ, удостоверяващ възрастта му;

- Лична карта или различен документ на родител или аставник, удостоверяващ непрекъснат или сегашен адрес на територията на община Варна;

 - Старата абонаментна карта за пътешестване, в случай че има такава.

Абонаментната карта ще съдържа фотография за възрастовата група от 7 до 14-годишна възраст, прецизират от ТАСРУД. Затова явяването на детето при издаването на картата е наложително. Срокът на годност на абонамента е 365 дни или до датата на навършване на 14-годишна възраст на детето.

 

Картата може да бъде издадена след приключване на деен все още абонамент при положение на съществуване на подобен. Например възпитаник под 14-годишна възраст, притежаващ годна ученическа карта за пътешестване, би трябвало да посети пункт за продажба на транспортни документи, с цел да му бъде издадена безвъзмездна карта за пътешестване в градския превоз. Посещението би трябвало да стане най-рано в деня след приключване на дейния все още абонамент, прецизират от общинското дружество. Ако родителят не показа остарялата абонаментна карта за пътешестване на детето, би трябвало да заплати сумата от 7 лв. за издаване на препис. 

 

Абонаментните карти за възпитаници, студенти и пенсионери до 65 години също ще бъдат със фотография, която ще се прави на място при подновяването на транспортните документи, показват още от ТАСРУД.  

 

При възобновяване на картите, пенсионерите би трябвало да дават еднократно пенсионното си предписание, в което да е видно на какво правно съображение е добито правото за пенсия. Това се постанова от измененията в нормативната уредба, която регламентира дотациите и обезщетенията в публичния превоз.

 

От ТАСРУД оповестяват още, че абонаментната карта е като всеки различен превозен документ и съставлява застраховка на ползвателя на градския превоз. По тази причина е належащо при качване в транспортното средство, пасажерът да валидира картата (посредством докосване на картата до валидиращото устройство). Така системата документира наличието на индивида в рейса.

 

От Оперативна програма ТАСРУД приканват жителите да бъдат търпеливи, защото с въвеждането на безвъзмездни карти за пътешестване на децата до 14 година се чака по-сериозно скупчване на касите.  

 

При нужда от спомагателна информация по отношение на абонаментни карти за пътешестване в градския превоз на Варна, жителите могат да създадат питане през уеб страницата на Оперативна програма ТАСРУД – www.tasrud-varna.com или на телефон 0883 556643.

 

Адресите и работното време на пунктовете за продажба и зареждане на карти:

1. Пункт Централна станция
Адрес: ул. „ Русе “ № 33 (обръщач до учебно заведение „ Димчо Дебелянов “)
Работно време: Всеки ден от 8:00 ч. до 18:30 ч.

2. Пункт „ Градски превоз “ 
Адрес: ул. „ Тролейна “ №48 (сграда на „ Градски превоз “ ЕАД)
Работно време: Понеделник – Петък от 08:30 ч. до 17:00 ч.;
Обедна отмора: от 12:00 ч. до 12:30 ч.

3. Пункт Район „ Аспарухово “
Адрес: ул. “Народни будители “ №2, сутеренен етаж;
Работно време: Понеделник – Петък от 08:30 ч. до 17:00 ч.;
Обедна отмора: от 12:00 ч. до 12:30 ч.

4. Пункт Район „ Владислав Варненчик “
Адрес: жк „ Вл. Варненчик “, бл. 302, вх. 17;
Работно време: Понеделник – Петък от 08:30 ч. до 17:00 ч.;
Обедна отмора: от 12:00 ч. до 12:30 ч.

5. Пункт Район „ Приморски “
Адрес: бул. „ Ген. Колев “ №92;
Работно време: Понеделник – Петък от 08:30 ч. до 17:00 ч.;
Обедна отмора: 12:00 ч. – 12:30 ч.

6. Пункт „ Изчислителен център “
Адрес: бул. „ Сливница “ №191, ет.1;
Работно време: Понеделник – Петък от 08:30 ч. – 17:00 ч.;
Обедна отмора: от 12:00 ч. до 12:30 ч.

7. Пункт „ Почивка “ (обръщач)
Адрес: ул. “Василаки Пападополу “;
Работно време: Понеделник – Петък от 08:30 ч. – 17:00 ч.;
Обедна отмора: от 12:00 ч. до 12:30 ч.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР