Община Варна ще съдейства при възобновяване на разговорите за реализация

...
Община Варна ще съдейства при възобновяване на разговорите за реализация
Коментари Харесай

Павел Попов: Община Варна обсъжда идеите на граждани и организации за издигане и ремонт на паметници

Община Варна ще спомага при обновяване на диалозите за реализация на дългогодишния план за паметника „ Морски труженици “ , който да бъде знак на морските хора. Това разискаха през вчерашния ден заместник-кметът по обучение и просвета Павел Попов и к.д.п. и дипломат на Международната морска организация Александър Александров по време на втората приемна на заместник-кмета .

„ Подкрепяме тази неосъществена концепция и сме подготвени да спомагаме планът да се случи в достоверния си вид “ , разяснява зам.-кметът, като акцентира, че разчита специалисти да показват визуализации и изложение, с цел да може концепцията да придобие изясненост за цялата общност.

Варна да провежда „ Панорама на морските филми “ , беше още една от концепциите на капитан Александров, разисквани по време на срещата.

Общината ще поддържа с улеснение на административните процедури, разрешителни и документи за реставрацията на купола на „ Паметник на украинските воини “ , стана ясно от диалог сред зам.-кмета Попов и създателя на паметника – проектант Станчо Веков. Такъв монумент в града носи баланс в обществото, разяснява Попов. За последно паметникът е бил реновиран през 2017 година, като положението му сега още веднъж изисква незабавен ремонт на купола, построен от медна ламарина , посочи Веков.

Писателят Васил Гинев показа пред заместник-кмета концепцията си да се издигне монумент на популярния Вълчан Войвода . Историческата персона заслужава респект в града, тъй като е живял във варненския район, има забележителен принос към историята, съдействал е за образованието на братята Евлоги и Христо Георгиеви, финансирали построяването на Софийския университет, взел участие в четири войни и пет въстания , описа Гинев. Заместник-кметът Попов прояви интерес към концепцията, като акцентира, че изброените събития имат директно отношение и към историята на град Варна.

Следващата приемна на заместник-кмета Павел Попов ще бъде в четвъртък, 8 февруари 2024 година На номер 052/ 820-117 жителите могат да се записват в графика на приемната му.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР