Община Варна представи две интегрирани проектни предложения с включени осем

...
Община Варна представи две интегрирани проектни предложения с включени осем
Коментари Харесай

Община Варна представи амбициозни проекти за развитието на града

Община Варна показа две интегрирани планови оферти с включени осем обекта в тях по време на информативен ден, отдаден на приоритет 1 „ Интегрирано градско развиване “ по стратегия „ Развитие на районите “ 2021-2027. Събитието се организира през днешния ден в Юнашкия салон и мина при засилен интерес от страна на представители на институции, неправителствени организации, бизнеса и жителите.

Разяснения за ролята на Община Варна в подбора на планови хрумвания , както и изискванията и напътствията за кандидатстване бяха показани от заместник-кметовете по правните въпроси Диан Иванов и по образованието Павел Попов . С експертно мнение се включиха още шефът на Областния информативен център Виктория Николова , както и специалисти от дирекция „ Европейски и национални оперативни стратегии “.

По време на осведомителния ден бяха показани двете интегрирани планови хрумвания , с които ще кандидатства за финансиране Община Варна.

Първата от тях включва пет обекта. Това са главен ремонт, реорганизация и рационализация на СУ „ Елин Пелин “ , дружно с благоустрояване на близкия парк в квартала. Сред плановете са главен ремонт, паркоустрояване, закупуване на съоръжение и обзавеждане за детска ясла „ Щурче “ . Мерки за енергийна успеваемост ще бъдат въведени в Дневния център за деца и младежи с увреждания „ Св. Йоан Златоуст “. В този пакет е включен и плана за закупуване на инсталация за Специализирана болница за интензивно лекуване на онкологични болести „ Д-р Марко Марков “. Това ще усъвършенства опциите за диагностика и стадиране на пациентите с онкологични болести.

Втората планова концепция включва три обекта. Единият от тях е за възобновяване на панорамен път VAR-90023 Варна – Златни пясъци в сектора на „ Трифон Зарезан “. Общината ще кандидатства и с планова концепция за създаване на План за устойчива градска подвижност , която цели понижаване на трафика в града, както и с план за нов преносим състав на градския превоз.

Община Варна има и лист с спомагателни планове , измежду които са плана за ремонт, реорганизация, съоръжение и обзавеждане на читалище „ Прогрес “ в кв. „ Виница “ , както и ремонт на прилежащите пространства. В листата е и план за главен ремонт на учебно заведение „ Неофит Бозвели “ , също с облагородяване на прилежащите пространства, както и главен ремонт на постройката на музей „ Нова история на Варна “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР