Община Варна планира да изгради нов транспортен възел под кв.

...
Община Варна планира да изгради нов транспортен възел под кв.
Коментари Харесай

Община Варна планира да изгради нов транспортен възел под кв. „Максуда“

Община Варна възнамерява да построи нов транспортен възел под кв. „ Максуда “. Това излиза наяве от Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност през 2020 година, в която е заложено общината да открие процедура за придобиване на частни и/или държавни терени за реализация на транспортно-комуникационната връзка. Документът беше утвърден на днешното съвещание на ПК „ Собственост и стопанство “ към Общински съвет – Варна.

Общината желае да придобие в благосъстоятелност или за ръководство също Шокъровия канал, НЧ „ Просвета 1927 “ в кв. „ Аспарухово “, терен в околност Салтанат на Приморския парк, обекти в подлеза на стадион „ Варна “. В листата попадат също паркингът под някогашния „ Пикадили парк ”, парцел над цирковата площадка в кв. „ Младост ”, Раннохристиянският манастир в околност Джанавара. Администрацията ще открие и процедури по придобиване на терени за реорганизация и уголемение на улици в разнообразни елементи на града. Сред тях са парцели в ж.к. „ Бриз “, на ул. „ Орех “, ул. „ Константин Илиев “ и други

5,5 млн. лв. са планувани в бюджета на община Варна за 2020 година за отчуждаване на частни парцели за реализация на обекти от първостепенно значение. Отчуждаването на земя ще коства към 4,15 млн. лв., а на здания – 1,35 млн. лв.. Сред най-мащабните планове са: разширението на гробищния парк в с. Тополи; пробивът на ул. “Ал. Рачински ”, от бул. „ Съборни “ до ул. „ Генерал Колев “; рампата на ул. " Атанас Москов " за излизане на автомагистрала „ Хемус “; реорганизация на кръгово кръстовище по алея 45 на к.к. Св. св. Константин и Елена, в това число оформяне на зона за отдих и нова чешма с минерална вода.

Очакваните разноски за 2020 година, свързани с придобиване, ръководство и предписание с общински недвижими парцели и движимости, са в размер на 6,4 млн. лв.. От тях 700 хиляди лв. общината е заделила за срутване на здания и за настоящи поправки на обекти.

Прогнозните доходи по това перо са за 13,2 млн. лв.. От продажба на парцели на търг или обществено оповестен конкурс, както и от преустановяване на съсобственост се чака да влязат 7,75 млн. лв.. 2,1 млн. са планувани в локалната хазна от наеми, в това число от плажове държавна благосъстоятелност. Планираната сума от концесии е в размер на 1,8 млн. лв..

На днешното си съвещание съветниците утвърдиха и Стратегията за ръководство на общинската благосъстоятелност на община Варна за интервала 2019 – 2023 година Тя е отворен управнически документ и може да претърпи изменение. След приемането й би следвало да остане непроменена във връзка с визията и целите и гъвкава по отношение на ограниченията и плановете.

Членовете на комисията дадоха също единодушието си да се усили капиталът на Специализираната болница по акушерство и гинекология за интензивно лекуване проф. доктор Димитър Стаматов – Варна. Увеличението ще е с 1,086 млн. лв., представляващи цената на отпуснатите от общинския бюджет средства за ремонт и финансово излекуване на лечебното заведение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР