Община Варна обяви обществена поръчка за изграждане на нова сграда

...
Община Варна обяви обществена поръчка за изграждане на нова сграда
Коментари Харесай

Наливат близо 3 милиона лева в голям проект във варненско училище

Община Варна разгласи социална поръчка за създаване на нова постройка за спорт и танци в Средното учебно заведение за филантропични науки и изкуства " Константин Преславски " във Варна. Крайният период за подаване на офертите е 11 ноември. По време на строителството дейностите ще са по този начин проведени, че да не се постанова пренасяне на учениците.

Новата постройка ще съставлява четириетажна пристройка към съществуващия сграден фонд на учебното заведение. Застрояването ще се извърши върху повърхност от 208 кв. метра от учебния двор. Изпълнението на поръчката включва строително-монтажни работи, топло- и хидроизолация, както и обзавеждане и съоръжение. Сградата ще разполага с асансьор, както и санитарни възли, душове и съблекални на всеки етаж. Залите са с планувано двустранно естествено осветяване.

По плана ще се измести и канализационният колектор, който попада в обсега на обекта. Изместването ще се извърши преди започване на строителството на постройката. Ще бъдат изпълнени всички условия за сигурност, тъй че строителните работи да не смущават образователния развой.

Прогнозната стойност на поръчката е 2,8 млн. лева без Данък добавена стойност, а срокът на осъществяване е  месец май 2026 г.  Финансирането е обезпечено от Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ), по Процедурата " Изграждане на нови здания на учебни заведения и детски градини ".

Строителството на новата постройка за спорт и танци е част от първия стадий на плана. Вторият стадий на същия план планува създаване на топла връзка сред учебното заведение и постройката за хореография, която ще бъде предмет на следващо възлагане по Закона за публичните поръчки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР