Община Варна да кандидатства за финансиране с европейски средства за

...
Община Варна да кандидатства за финансиране с европейски средства за
Коментари Харесай

Община Варна ще търси европейско финансиране, ето защо

Община Варна да кандидатства за финансиране с европейски средства за брегоукрепване и реорганизация на съществуващите брегоукрепителни уреди на територията си. Тази опция беше разисквана на работна среща през днешния ден сред заместник-кмета Диан Иванов, регионалния шеф проф. Андрияна Андреева и представителите на Сдружение Черноморска брегова асоциация (ЧБА). От срещата стана ясно, че обсегът на търсеното финансиране би включвал освен буните на варненския плаж, само че и оборудванията на територията на курортните комплекси " Златни пясъци " и " Св. Св. Константин и Елена ".

Техническите уреди са в предаварийно и спешно положение. Нуждата от укрепването им е належаща, а страната в лицето на Областна администрация не разполага със средства да ги поддържа, сподели по време на срещата заместник-кметът с ресори правни въпроси и общинска благосъстоятелност Диан Иванов. Затова Общината ще инициира съответните ограничения пред Министерството на районното развиване и благоустройството. Екипът на министерството към този момент е осведомен с направените до този миг изследвания на положението на оборудванията, стана ясно още по време на срещата.

Проф. Андреева съобщи, че Областна администрация дава своето кардинално единодушие да даде правото на ръководство на Община Варна по надлежния ред. На срещата беше решено да се образува нова работна група за проучване на цялата територия на варненското крайбрежие, което ще се координира от Общината, регионалната администрация и Сдружение ЧБА.

Припомняме, че преди месец кметът на Варна Благомир Коцев разиска с премиера акад. Николай Денков опцията да бъде направен повсеместен план за брегоукрепване на крайбрежието към Варна, като ще се употребява образецът на Румъния, където към този момент има подобен с привлечено европейско финансиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР