Община Царево започна принудително премахване на каравани и бунгала на

...
Община Царево започна принудително премахване на каравани и бунгала на
Коментари Харесай

Принудително премахват каравани от култов наш къмпинг

Община Царево стартира наложително унищожаване на каравани и бунгала на къмпинг " Арапя " в разгара на сезона, като ще бъдат махнат близо 100 противозаконни обекта. 

Заповедта за наложително унищожаване на 22 обекта е влезнала в действие в петък.

" На мен ми наподобява като някакъв избирателен пиар. В средата на сезона това да се случва!? Всички хора, които тук имат каравани, са подготвени да си ги отстранен непринудено. Последните останали къмпингари в България идват да ги изнасят с полиция и с камиони ", разяснява къмпингарят Иван Боянов.

Собствениците на каравани настояват, че от години са правили опит за узаконят къмпинга.

 
  " Имаше общо заседание на всички къмпингари тук в " Арапя " и зададохме въпрос на кмета да пуснем молба за легализиране на къмпинга и той сподели, че не може да се пусне молба, тъй като ТУП-а на " Арапя " не е влезнал в действие ", сподели къмпингарят Здравко Бърдарев, пред Bulgaria ON AIR.

" Има влезнала в действие за унищожаване на нелегално издигнати навеси, сцени в общински, държавен и частен парцел. При стартирала процедура за нелегално унищожаване - няма по какъв начин да бъде легализиран противозаконен къмпинг, каквито гласове се чуха ", съобщи зам.-кметът на община Царево - Марин Киров.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР