Община Търговище обявява първия прием на проектни предложения за финансиране

...
Община Търговище обявява първия прием на проектни предложения за финансиране
Коментари Харесай

Започва първи прием на документи за кандидатстване пред фонда за подкрепа на местни инициативи в Търговище

Община Търговище афишира първия банкет на планови оферти за финансиране по линия на общинския фонд за поддръжка на локални начинания. Срокът за кандидатстване е 18 август 2022 година

Целта на фонда е да финансира планове до 2500 лева, свързани с възстановяване на градската среда. Те би трябвало да са препоръчани и надлежно изпълнени от жителите. Сред допустимите действия са благоустрояване на прилежащи площи към публични здания и междублокови пространства, основаване или възобновяване на зелени и цветни площи и други. Ще се предизвикват и по-нестандартни хрумвания, които да трансформират средата, в която живеем, без безусловно дейностите да са свързани с поправки.

Кандидати могат да са представители на неправителствения бранш, читалища, просветителни и културни институции, шефове на етажна благосъстоятелност, както и неофициални цивилен групи.

Проектните хрумвания ще бъдат оценени на два стадия – от общинска комисия и публичен съвет. С утвърдените претенденти ще се подписват контракти за финансиране. Срокът на осъществяване на самодейностите през тази година ще бъде два месеца след сключване на договорите.

Документи могат да се подават в Центъра за административно обслужване на Община Търговище, както и на електронната поща.

Общият размер на фонда през тази година е 18 000 лева От тях 10 000 лева са обезпечени от общинския бюджет, а 8 000 лева – от Сдружение „ Платформа АГОРА “.

Информационна среща за евентуалните претенденти ще се организира на 29 юли, от 17.00 ч. в зала 28 на Община Търговище.

Подробна информация за реда за кандидатстване може да се получи на, тел. 0601 6 87 33 в локалната администрация.

Насоките за кандидатстване и мостри на нужните документи са оповестени в уеб страницата на Общината:
https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/administration/activities/FondMI
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР