Община Свищов отпуска 1000 лева еднократна помощ на трите жени

...
Община Свищов отпуска 1000 лева еднократна помощ на трите жени
Коментари Харесай

Община Свищов отпуска 1000 лева помощ на трите жени от къщата на ужасите

Община Свищов отпуска 1000 лв. еднократна помощ на трите дами от къщата на ужасите за артикули и домашен такъми от първа нужда. Агенция Социално подкрепяне пък ще обезпечи на 65-годишната Пенка Стефанова и на дъщерите и Анжела и Стефка еднократни парични помощи, научи „Труд“.
Община Свищов, прокуратура, полиция и обществените служби не престават да работят по случая с двете сестри, за които се допуска, че от години живеят затворени в дома си. Към момента няма доказателства за осъществено закононарушение и насилственото им затваряне от майката.

Семейството обаче живее в изключителна бедност, без обикновени битови условия и без никакви обществени контакти. Въпреки това, двете сестри на 43 и 44 години и майка им, няма да бъдат изведени от вкъщи им. По случая Районната прокуратура образува досъдебно произвеждане и занапред ще се открива, дали изискванията, при които живеят основават риск за живота и здравето им. Кметът на Свищов Генчо Генчев заяви, че общината се ангажира да помогне с ремонт на къщата.

„ Твърденията за живота и държанието на трите дами са спорни. Едни съседи споделят не са ги виждали, че не са излизали, а майката твърди, че дъщерите и са били в София и скоро са се прибрали в Свищов. Мисля, че сестрите са захласнати от майката по някакъв метод “, разяснява градоначалникът на крайдунавския град.

Тепърва със фамилията ще работят психолози и обществени служащи, защото
майката отхвърля да одобри, че има сериозен проблем, с който, явно не може да се оправи сама. Освен това трите дами отхвърлят да изоставен жилището и да бъдат отведени в обществено заведение.Междувременно в Свищов се заприказва, че бизнесмен имал апетити към парцела им и в негов интерес било семейството да бъде изведена от жилището.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР