Община Стара Загора беше отличена с грамота в категория Проекти,

...
Община Стара Загора беше отличена с грамота в категория Проекти,
Коментари Харесай

Станционната градина в Стара Загора с отличие в престижни награди

Община Стара Загора беше отличена с грамота в категория „ Проекти, свързани с развиването на градовете “ за реновираната Станционна градина в тазгодишното издание на влиятелния конкур с „ Сграда на годината “. Отличието беше връчено на тържествена гала, която се организира нощес в столицата.
 Община Стара Загора
Станционната градина е основана и начално облагородявана през интервала 1898-1912 година, з а да придобие в съществени линии приятната визия и атмосфера, на която се радваме и до през днешния ден.

Предвид близостта си до ЖП гара Стара Загора, мястото е уместно за отмора след или преди дълъг път по релсовите влакна на България. Емблема на Станционната градина е парният локомотив на въстаниците от 1923 година, ситуиран на фундамент пред ЖП Гарата на Стара Загора. Локомотивът е с номер 555 и е създаден в Германия.

В градината е непокътната богатата и разнообразна сред 50 и 80-годишна дървесна растителност. Изградена е поливна система за храстовата растителност, цветни и тревни площи. Запазени са главните пешеходни потоци, утвърдили се в годините.

Създадени са голям брой кътове за отмора с напълно възобновена парковата мебел по самостоятелен дизайн и енергоефективни, лед осветителните тела с нова модерна визия. Изградено е видеонаблюдение.
 Община Стара Загора
Изграден е нов шадраван на повърхност от 205 кв. м, който съчетава в себе си динамичност и мултимедийни технологии със светлинни, музикални и водни ефекти; Разположен е в композиционния център на градината, директно до централната алея. Фонтанът е създаден в три размера, в композиция с типичен и изсъхнал фонтан;  Градината е известна като самобитна „ Галерия навън “ по отношение на съществуването на статуи от извършен интернационален симпозиум от 80-те години на 20-ти век.
 Община Стара Загора
На художествените творби е вдъхнат нов живот, като по време на ремонта всички експонати бяха приспособени към новата алейна мрежа, създавайки маршрут за артистична разходка.

Изградени са детски площадки за разнообразни възрастови групи - от 0-3 година, от 3-12 година и от 12-18 години, както и въжена градина. Използваните материали са с преобладаващи дървесни материали.  Изпълнени са многофункционално спортно игрище, детска велоалея с обучителна площадка „ Безопасност на придвижването “ и градинка за домашни любимци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР