Община Созопол обяви планове си за реализация на две значими

...
Община Созопол обяви планове си за реализация на две значими
Коментари Харесай

Община Созопол подпомага нуждаещите се: Терени за жилищно строителство и достъп до отопление

Община Созопол разгласи проекти си за реализация на две значими начинания, ориентирани към подкрепяне на извънредно нуждаещите се поданици на село Равадиново и възстановяване на достъпа до отоплителни материали на по-ниски цени .

Първата самодейност включва подготовката на терен от 8 декара , на който ще бъдат обособени към 16 имота , предопределени за отдаване с отстъпено право на градеж на нуждаещи се поданици. Това решение е резултат от обширен разбор на общинската благосъстоятелност, осъществен през 2023 година, и има за цел да даде на хората опция за изграждане на лични домове .

Втората самодейност обгръща основаването на общински склад за дърва в местността „ Халваджи дол “, на повърхност от 7,8 декара. Складът ще бъде употребен за обработка и систематизиране на дървесина за отопление на обществено слаби жители на цени, по-ниски от пазарните. Това предложение беше предмет на разискване и неодобрение от страна на локалните управляващи в Равадиново, като кметът на селото предложи различно потребление на земята за потребностите на обществено слаби фамилии.

По време на среща с жителите на селото кметът на Созопол Тихомир Янакиев и заместник-кметът Андрей Николов подчертаха, че инспекция на терена е посочила незаконно прилагане от частно лице , което акцентира нуждата от регулация и вярно потребление на общинските запаси.

Създаването на склада за дърва освен ще помогне на обществено слабите жители да получат достъп до отопление на по-достъпни цени , само че и ще понижи шума, отпадъците и повредите на тротоарите, свързани с доставката и обработката на дървесина. Жителите на Созопол, Черноморец и Равадиново ще имат опция да се възползват от тези услуги, наблягайки уговорката на общината към възстановяване на живота на своите жители.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР