Община Сливен е в едно много добро финансово здраве, въпреки

...
Община Сливен е в едно много добро финансово здраве, въпреки
Коментари Харесай

Кметът уверява, че въпреки кризите в държавата, Сливенска община е в много добро финансово състояние

Община Сливен е в едно доста положително финансово здраве, макар рецесиите в страната. Бяхме готови за изненадите във връзка с инфлация, политическа неустойчивост, липса на бюджет и цените на енергоносители. Това сподели кметът Стефан Радев по време на публичното разискване на доклада на бюджета на общината за 2022 година.

Той акцентира, че за предходната година е особено късното приемане на бюджета, а тази година още не е признат бюджета за 2023 година, което неизбежно се отразява на темпа на асимилиране на средства, изключително за вложения.

Председателят на Общинския съвет Димитър Митев, който по закон провежда публичните разисквания, също изрази страдание за късното приемане на бюджета през предходната година и за обстановката сега, в който страната е към момента без признат бюджет.

Резюме на доклада направи заместник-кметът по финансите Румен Иванов. Той съобщи, чедейността на общината през предходната година е била ориентирана към обезпечаване осъществяването на целите, задачите и ограниченията, заложени в програмата за икономическо развиване, новите задължения и ефикасното ръководство на финансовите запаси. Приходите за предходната година са били общо в размер на 143287 349 лева, като уточненият годишен проект е изпълнен 80,9 на 100. Държавните доходи са 106119709 лева, а локалните -37167640 лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР