Община Сливен да предостави безвъзмездно за управление 6 дка терен

...
Община Сливен да предостави безвъзмездно за управление 6 дка терен
Коментари Харесай

Сливен предоставя безвъзмездно на МЗ терен за хеликоптерна площадка

Община Сливен да даде безплатно за ръководство 6 дка терен от Индустриален парк „ Бършен “ на Министерството на здравеопазването – такова предложение следва да влезе в дневния ред на утрешната постоянна сесия на локалния парламент. Това анонсира през днешния ден на конференция ръководителят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, представен от „ Фокус “.

Вносител на предлагането е кметът Стефан Радев. То е в отговор на изпратено от министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков писмо до сливенския градоначалник. В него се разказва изпълнявана от министерството инвестиция за основаване на система за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха. С оглед покритие на допустимо най-голяма част от територията, при обезпечаване на оптималната успеваемост и експедитивност при оказване на незабавна здравна помощ по въздух, се възнамерява да бъде построена оперативна база HEMS в Сливен, на територията на летище „ Бършен “. Тя ще съставлява хангар и площадка за потребностите на системата за незабавна здравна помощ по въздуха.

„ Това несъмнено е добра концепция. Нямаме желание да бавим по никакъв метод развиването на този план, тъй че се надявам сътрудниците от Общинския съвет да одобрят точката в дневния ред и тя да бъде гласувана. Крайно време е България да има такава незабавна здравна помощ “, означи ръководителят на локалния парламент Димитър Митев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР