Община Силистра е изнудвала строителен бизнесмен, за да му плати

...
Община Силистра е изнудвала строителен бизнесмен, за да му плати
Коментари Харесай

Сигнал: Община Силистра изнудвала бизнесмен, за да му плати дължимото

Община Силистра е изнудвала строителен предприемач, с цел да му заплати личните си отговорности по градеж на улична канализация и пречиствателна станция за отпадни води в локалното село Сребърна. Това разкрива в сигнал до Frognews.bg Милко Михалев, чиято епопея с общината стартира още през 2007 година
Фирмата му „ Бяла билдинг къмпъни “ ЕООД е наета да довърши строително-монтажните действия по обекта през 2007 година, след прекратяването на контракта с предходния реализатор „ Стройпроект “ през същата година. Причина за това преустановяване било неритмичното финансиране на строителството.

След като компанията на Михалев поема строителството се оказва, че се постанова ново планиране на пречиствателна станция за отпадни води, което забавя реализирането на плана, като заради неприятни климатични условия той е спрян с Акт 10 до март 2010 година Въпреки неналичието на в допълнение финансиране от общината, строителството е продължено с персонални пари на самия Михалев, като управлението на Община Силистра е поела ангажимент, че те ще му бъдат възобновени в къси периоди.

Това обаче по този начин и не се случва, макар завършването на градежа и упованието да бъде въведен в употреба. Раздвижване се получава едвам след провеждането на локалните избори през 2011 година, когато кмет на общината става Юлиян Найденов от ГЕРБ. Въпреки многокартните апели на Михалев да бъде основана комисия, която да откри положението и годността на обекта за въвеждане в употреба, такава не се основава до май 2012 година През това време предприемачът не получава и обещаните му средства за градежа, като това го принуждава да входира стимулиран отвод от следващи задължения на сдружението му по този план.

Среща сред Михалев и кмета Юлиян Найденов се случва едвам през декември 2012 година, когато стартира и в действителност скандалната част от описания случай. На предприемача му е препоръчано да му бъде заплатена дължимата сума, само че без лихви и неустойки. Това можело да се случи обаче единствено, в случай че си открие сметка в съответна банка. Непосредствено преди осъществяване на превода от страна на общината, Михалев трябвало да подава в банката платежно разпореждане в интерес на общината в размер на 7% от дължимата му сума или общо 41 181.06 лева Основанието на този превод пък било спонсориране на общината. За задачата той е заставен и да подпише контракт за подаяние. Едва след изпълняването на всички тези условия, кметът Юлиян Найденов наредил да му се изплатят дължимите суми.



В разследване на тази епопея и забавянето на заплащането към компанията му, Михалев е заставен да разгласи банкрут и неплатежоспособност на сдружението си.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР