Община Сандански спечели проект Доставка на оборудване за нуждите на

...
Община Сандански спечели проект Доставка на оборудване за нуждите на
Коментари Харесай

Ново оборудване за Домашен социален патронаж в гр. Сандански 

Община Сандански завоюва план „ Доставка на съоръжение за потребностите на Домашен обществен патронаж в гр. Сандански “. Той е финансиран по целева стратегия „ Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен обществен патронаж “ на фонд „ Социална протекция “ към Министерството на труда и обществената политика.
Стойността на плана е 49 500 лева с Данък добавена стойност, като 44 550 лева се финансират от фонд Социална протекция “, а останалата част е съфинансиране от бюджета на община Сандански.

С реализирането на плана ще се усъвършенства работната среда на обслужващия личен състав на Домашен обществен патронаж – Сандански и ще се подкрепи обществената активност на патронажа, посредством възобновяване на материалната база със закупуването и доставка на ново кухненско съоръжение. Ще се обезпечи и качествено, бързо и навременно подготвяне на храната за потребителите.

Услугата домакински обществен патронаж се утвърди като една от най-важните обществени функционалности на локалната власт, имаща за цел обезпечаване на помощ и поддръжка, ориентирана към образуване на ежедневния живот на възрастните хора и лицата със характерни потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната нормална домашна среда, както и ограничение на обществената изолираност и попречване настаняването в институция.
Домашен обществен патронаж – Сандански обслужва общо 667 души на територията на община Сандански. В това число – консуматори на патронажа, консуматори на „ Топъл обяд “, МБАЛ „ Югозападна болница “, Центрове за настаняване – Петрово, Защитено жилище и Център за настаняване, Вълково и Дневен център „ Света Неделя “, гр. Сандански.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР