Община Русе организира дарителска кампания в помощ на бесарабския район

...
Община Русе организира дарителска кампания в помощ на бесарабския район
Коментари Харесай

Община Русе подкрепя бежанските центрове в Тараклия

Община Русе провежда дарителска акция в помощ на бесарабския регион Тараклия в Република Молдова, чиито поданици всекидневно посрещат украински бежанци.

Тя е в отговор на формалната молба на Председателя на Район Тараклия Иван Паслар, който разказва, че сега в региона има 1520 поданици на Украйна, повече от половината от които са деца, а броят им пораства всеки ден.
Съветът на региона към този момент е разкрил два центъра за краткотрайно настаняване на бежанци в град Тараклия. Оказва поддръжка на всички нуждаещи се и предизвиква жителите на региона да способстват за това. Ръководството е отворило пункт за регистрация и приемане на филантропична помощ за бежанци от Украйна, разкрити са и банкови сметки за събиране на доброволни парични дарения.

Въпреки всички подхванати ограничения, бежанците не престават да изпитват потребност от съществена филантропична помощ: храна за възрастни и дребни деца, артикули за персонална хигиена за възрастни и дребни деца, медикаменти, облекло. За възстановяване на изискванията в двата центъра за настаняване на бежанци са нужни също: електрически нагреватели, чайници и котлони, както и матраци, одеяла и възглавници.

Община Русе приканва всички русенци, които желаят да оказват помощ, да изпратят даренията си в работно време на бул. Липник 14 в Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии (бившето учебно заведение „ Христо Смирненски “) до 23 март. Телефон за контакт 0885663421.

Район Тараклия приема и дарения в евро на следната сметка:
Титуляр: Consiliul raional Taraclia
Страна: Republic of Moldova
IBAN: MD38AGPKAF144124A11143AD
Банка: AGROINDBANK SA CHISINAU
MOLDOVA, Comrat BRANCH
SWIFT код: AGRNMD2X
Основание: Дарение/Donation

Подкрепа за украинските жители, потърсили леговище от войната в Русе, може да се окаже и на разкритите от Общината сметки:
- за дарения от страната
Банка: ИНВЕСТБАНК АД, ФЦ-РУСЕ
Банков код: IORTBGSF
Сметка: BG 96 IORT 73798400080000, код заплащане: 44 51 00
Основание: подаяние за бежанците от Украйна
- за дарения от чужбина
Банка: ИНВЕСТБАНК АД, ФЦ-РУСЕ
Банков код: IORTBGSF
Сметка: BG 96 IORT 73798400080000, код заплащане: 44 52 00
Основание: Дарение за бежанците от Украйна

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР