Община Русе обяви процедура за възлагане на обществена поръчка чрез

...
Община Русе обяви процедура за възлагане на обществена поръчка чрез
Коментари Харесай

Обявена е обществена поръчка за доставка на канцеларски материали от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания

Община Русе разгласи процедура за възлагане на социална поръчка посредством събиране на предложения с публикация, с предмет: „ Доставка на писалищен материали за потребностите на Община Русе и всички второстепенни разпоредители на бюджетна прехрана, които не са независими юридически лица – Приложение 1 – според лист на стоките и услугите по чл.12, ал.1, т. 1 от Закон за обществените поръчки. “

Обекта на публичната поръчка е в обсега на Списъка на създаваните и доставяни артикули, които се разпореждат на профилираните предприятия или кооперации на хора с увреждания по реда на закона за публичните поръчки.

ЗАПАЗЕНИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ

* При възлагане на публичните поръчки могат да вземат участие лица, при изискване че минимум 30 на 100 от списъчния им състав е от хора с увреждания или такива в неравностойно състояние. Лицата би трябвало да са регистрирани като профилирани предприятия или кооперации на хора с увреждания минимум три години преди датата на разкриване на съответната процедура за възлагане на социална поръчка.

* Специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания могат да вземат участие в социална поръчка, при изискване че могат да изпълнят минимум 80 на 100 от нейния предмет със лични машини, уреди и човешки запас. За осъществяване на изискването те могат да употребяват подизпълнители или да се базират на потенциала на трети лица, в случай че подизпълнителите или третите лица са профилирани предприятия или кооперации на хора с увреждания.

* В процедура за възлагане на непокътната поръчка могат да вземат участие и други заинтригувани лица, само че офертите им се преглеждат единствено в случай че няма позволени предложения на лицата, регистрирани като профилирани предприятия или кооперации на хора с увреждания.

* При определянето на ресурса по  в размера на личния запас се включват нужните разноски за първични материали и материали, сила, горива, водоснабдяване, лицензи и други сходни, без значение че доставчиците им не са профилирани предприятия или кооперации на хора с увреждания.

* Не е налице осъществяване на действия със лично произвеждане или запас, когато профилирани предприятия или кооперации на хора с увреждания дават на възложителя без основна спомагателна преправка артикули, доставени от други лица.

* В процедура за възлагане на непокътната поръчка могат да вземат участие и други заинтригувани лица.

* Когато в процедура за възлагане на непокътната поръчка са подадени заявки за присъединяване и/или предложения както от лица, за които поръчката е непокътната, по този начин и от други лица, комисията преглежда документите по член 39, алинея 2 от ППЗОП на всички претенденти или участници и им дава опция за премахване на установени неналичия, непълноти или несъответствия на информацията в тях, в случай че има такива.

След осъществяване на подбора комисията преглежда първо офертите на позволените лица, за които поръчката е непокътната, а в случай че няма такива, се преглеждат офертите и на останалите позволени лица.

Документацията за публичната поръчка е оповестена в профила на купувача на Община Русе, който се поддържа на Централизираната автоматизирана осведомителна система „ Електронни публични поръчки “ (ЦАИС ЕОП).

Срокът за подаване на предложения за присъединяване е до 23:59 ч. на 05.01.2023 година

Офертите се подават посредством платформата /ЦАИС ЕОП/ съгласно разпоредбите за нейното потребление по член 229, ал.1, т.12 от Закона за публични поръчки и при съблюдаване на условията, постановени от възложителя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР