Община Ракитово попадна в радара на Комисията по ревизията в

...
Община Ракитово попадна в радара на Комисията по ревизията в
Коментари Харесай

Комисията по ревизията нищи сигнали за злоупотреби в Община ...

Община Ракитово попадна в радара на Комисията по проверката в Народното събрание. Сигнал до нея отчета общинският консултант в Ракитово Георги Тупаров, който бе съпроводен от тогавашния кмет на Велинград Атанас Водев.

Пред Мая Манолова и компания Георги Тупаров показа сигнал за многочислени злоупотреби на Община Ракитово в разнообразни браншове: горива, сметосъбиране и сметоизвозване, дърводобив и предписание с общински горски територии и дървесина, цивилен контракти и други Той акцентира, че за множеството от изброените нарушавания неведнъж са сезирани разнообразни държавни органи като Изпълнителната организация по горите, Специализираната прокуратура, КПКОНПИ и други, водени били и журналистически следствия.
След чуването ръководителят на комисията Мая Манолова разгласи, че подадените от Тупарев и Водев документи ще бъдат предоставени на способените органи.

" Ние пък ще направляваме по какъв начин те ще си свършат работата. В Ракитово компаниите на синовете на кмета правят 90 % от дейностите в общината. Една от компаниите извозва над 2500 кубика дървесина по транспортни билети. Реално обаче заплаща 71 кубика дървен материал. Схемата е явна, съгласно подателя на сигнала от Ракитово ", разяснява Манолова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР