Община Поморие и Българска федерация лека атлетика организираха атлетически уроци

...
Община Поморие и Българска федерация лека атлетика организираха атлетически уроци
Коментари Харесай

Божидар Саръбоюков преподава уроци по атлетика на деца в Поморие

Община Поморие и Българска федерация лека атлетика проведоха атлетически уроци в учебно заведение „ Иван Вазов “ в Поморие на 25 септември по случай Европейската седмица на спорта.

222 деца на възраст 10-12 години се занимаваха под управлението на двукратния вицешампион на скок дължина и троен скок от европейски шампионати за юноши под 20 години Божидар Саръбоюков, треньора му Димитър Карамфилов, екип на БФЛА и учители от СУ „ Иван Вазов “.

Саръбоюков, който е на оздравителен лагер в Поморие, сподели на учениците по какъв начин се загрява преди подготовка и по какъв начин се скача.

След практическите занимания двамата с треньора Карамфилов описаха на децата за изгодите от постоянните тренировки и по какъв начин се стига до огромния спорт, а директорката Петя Казакова сподели, че достиженията ни в културата и спорта са най-голямата реклама за България.

Децата получиха дарове от община Поморие и грамоти от БФЛА.

Това е следващото занятие по „ Детска атлетика “ в Поморие, а градът към този момент пета година в хазаин на неповторимото плажно съревнование „ Поморие рън “ част от веригата RUN BULGARIA.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР