Община Пловдив завърши обществените поръчки за избор на изпълнител за

...
Община Пловдив завърши обществените поръчки за избор на изпълнител за
Коментари Харесай

Избраха фирми за тотални ремонти на три училища в Пловдив за 15 млн. лева

Община Пловдив приключи публичните поръчки за избор на реализатор за тотални поправки на три учебни заведения. Общата стойност на трите плана е над 15 млн. лев с Данък добавена стойност,като по-голямата част от финансирането е през Плана за възобновяване и резистентност през плана „ Модернизация на просветителна среда ”. По нея бяха утвърдени 4 от общо 9 планови оферти на градските управляващи.Първи се чака да стартира ремонтът на ОУ „ Елин Пелин ”. Причината е, че това единствената поръчка, която е единствено за създаване на школото, защото има подготвен и утвърден механически план. Избраната компания е „ Бау Систем ” на арх. Тодор Абаджиев, която е предложила 4,44 млн. лв. с Данък добавена стойност за реконструкцията.
Най-голямата сума е за реконструкцията на СУ „ Пейо Кр. Яворов ”, която ще бъде осъществена от „ Марибор Строй ” от Неделино. Офертата на компанията е 6,1 млн. лв. с Данък добавена стойност. Третият ремонт на ОУ „ Екзарх Антим I ” e за 4,56 млн. лв., като реализатор е асеновградската компания „ Запрянови – 03 ”. Все още тече срокът за обжалване за трите поръчки в Комисия за защита на конкуренцията.
Четвъртият утвърден план е НУ „ Климент Охридски ”, като там предложения ще се одобряват до 26 септември. Индикативният бюджет е 3,12 млн. лв.. Последните три процедури са на инженеринг.
Общата стойност на плановите оферти е 19 560 972, 80 лева, от които 15 960 599,60 лева са безплатни средства от НПВУ. Вчера Общинският съвет даде и зелена светлина за съфинансирането на плановете.
Останалите 5 плана са в листата с запасите, като общата им стойност е за 18 млн. лв..
Срокът за ремонтите е 3 години, като те ще бъдат осъществени без спиране на образователния развой.
В рамките на плановете в постройките на учебните заведения ще бъде сбъднат комплекс от ограничения за възстановяване на енергийната успеваемост, разширение на постройките, ремонтни действия за цялостна рационализация на сградния фонд, обезпечаване на досегаемост за лица в неравностойно състояние, както и закупуване на съвременно съоръжение и обзавеждане за даване на качествени просветителни услуги.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР