Община Пловдив ще се опита да направи и пусне алтернативен

...
Община Пловдив ще се опита да направи и пусне алтернативен
Коментари Харесай

ОБЗОР: Правят нова пътна връзка в Кючука, ВКС потвърди присъдата на Иванчева

Община Пловдив ще се опита да направи и пусне различен път на бул. „ Александър Стамболийски ”, когато той бъде затворен през лятото.   Идеята за нов бул. в регион „ Южен ” върху остарялата жп линия на НКЖИ е от години, като в този мандата вървят договаряния сред Община Пловдив и държавната компания за прекачване на парцела.
Прочетете още

Проблемите  с презасторяването в Пловдив е обичана тематика за всички локални политици, които обаче вместо да дават решения, само издигат лозунги. На сесията на Общинския съвет през днешния ден се гледат следващите оферти, свързани с продажба на общински парцели за жилищно строителство. Те касаят дребни парцели сред 266 кв.м и 523 кв.м в Прослав, Кючука и центъра на града.

Едва четирима съветници поддържаха предлагането на Община Пловдив да се пусне търг за вкусен парцел в регион „ Южен ” на бул. „ Никола Вапцаров ”. Предложението от зам.-кмета Величко Родопски сложи антирекорд по гласове на предложение от администрацията към локалния парламент от началото на мандата. Останалите 26 съветници в залата гласоподаваха „ въздържал се ” или „ срещу ”.

Най-силният строителен обсег на Пловдив от три години насам се бележи през третото тримесечие на 2022 година. От началото на юни до края на септември в региона е започнато строителството на 238 нови жилищни сгради с РЗП от 134 хиляди кв.м. и с близо 900 апартамента в тях.

Сградата на Българска народна банка на Малката основна да се  трансформира в „ мозъчен концерн ” с IT експерти през частни компании, Община Пловдив, университети и други институции. Това предложение е пристигнало към кмета Здравко Димитров.

Започна събарянето на естрада " Спортклуб " на стадион " Локомотив ". Новата такава би трябвало да е подготвена през 2024г. Както беше по проект събарянето на трибуната стартира след последния домашен мач за тази година на Локомотив против Лудогорец. 

Кметът Здравко Димитров съобщи, че решението да не се кандидатира за втори мандат като кмет на Пловдив го е съобщил на водача на партията Бойко Борисов сред първата и втора интервенция, която му бе направена.

Върховният касационен съд удостовери ефикасните присъди на някогашната кметица на столичния регион „ Младост ” Десислава Иванчева, тогавашната ѝ заместничка Биляна Петрова и посочения за техен съизвършител Петко Дюлгеров. Те бяха задържани при зрелищна спецакция през 2018 година след подаден сигнал от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Тогава в колата, в която пътували Иванчева и Петрова, бяха открити 70 000 евро от рушвет от общо 250 000 евро, пожелан от Ваклин. Срещу тази сума тогавашната кметица трябвало да подпише разрешително за градеж.

Върховният касационен съд, е постановил 6 години затвор за Иванчева, 5 – за Петрова и 4 – за Дюлгеров. 

При идването си в пандиза Иванчева прикани хората за помощ. Вечерта се провежда и митинг в поддръжка на Иванчева пред Съдебната палата в София.

Автобус на градския превоз в Пловдив, движещ се по линия номер 12, е бил прострелян нощес към 21 ч. Счупен е един от страничните прозорци. За благополучие, няма потърпевши. Автобусът е бил празен и е пътувал към гаража след курс. 

Общинският съвет в Пловдив прегласува решението си за присъединението на Белащица, откакто регионалният шеф го върна.  Първоначалното предложение към локалния парламент бе предходното решение да се анулира, само че след излизането новия протокол на ГРАО, то бе променено в залата. Вчера малко преди 17:00 часа Инициативният комитет за присъединението на обитаемото място към Община Пловдив е внесла подписката и решението на ГРАО, съгласно която има 451 годни от 490 подписа, които са задоволителни за провеждането на референдум.

С над 50% са скочили заемите на семействата сред 250 000 и 500 000 хиляди лв. единствено за 1 година. Това демонстрират последните данните на Българска народна банка към края на септември 2022 година

Поредна акция на полицията приключи с изземане на над 1000 авртикула от магазин в центъра на Пловдив. Разследване на TrafficNews сподели, че проверяваният обект е " Studio LUXE " на ул. " Преслав " на метри от Главната. 

Група младежи биха, унижиха и ограбиха момче в Пловдив. С  TrafficNews  се свърза 18-годишният Огнян Симеонов, с цел да опише какво му се е случило преди дни.

Българска социалистическа партия за България и ГЕРБ-СДС организираха среща за държавния бюджет за 2023 година, само че не се схванаха.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР