Община Пловдив ще поднови в най-скоро време строителството на зоологическата

...
Община Пловдив ще поднови в най-скоро време строителството на зоологическата
Коментари Харесай

Община Пловдив ще поднови строителните дейности по зоологическата градина

Община Пловдив ще възобнови в най-скоро време строителството на зоологическата градина и до месец ще бъде приключена, разгласи кметът Иван Тотев. По думите му няма юридически проблеми компанията реализатор да построи зоопарка до Акт 15, а след правосъдното решение, по делото с еколозите, да получи и Акт 16.

Строителството на зоологическата градина в Пловдив е спряно на Акт 10 след митинг на еколози, че се изсича предпазена гора. Тотев се надява делото да не се протака и допустимо най-скоро да има планувана дата и решение. Убеден съм, че ще спечелим делото, както се получи към този момент на няколко инстанции и тъй като еколозите просто не са прави, добави кметът. Той посочи, че няма терени, заети от зоокъта, които да попадат в Натура 2000.

С вземането на Акт 16 ще стартира и с приемането на животни, по-голямата част от които ще бъдат от други български зоологически градини и гратис. По думите на Иван Тотев промяната на местообитанието на животните е естествена процедура. Отделно ще се проведат и няколко дребни публични поръчки за доставката на по-екзотични животни.

Зоологическата градина в Пловдив има 22 хабитати за по приблизително сред 40 и 50 животни според от типа. Предвижда се още един - за тигър. Хабитатите се приближават оптимално до естествената среда на животните, като за мечките да вземем за пример е избран терен от 3 декара, вид гора с басейн, с вада и разнообразни шубраци с плодове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР