Община Пловдив пусна обществената поръчка за застраховане на имоти и

...
Община Пловдив пусна обществената поръчка за застраховане на имоти и
Коментари Харесай

Общината застрахова Пампорова къща и други знакови сгради - частна общинска собственост

Община Пловдив пусна публичната поръчка за обезпечаване на парцели и обекти обществена общинска благосъстоятелност и държавни, предоставени за ръководство. Тя е с планирана стойност 428 107,68 лева без Данък добавена стойност и е обособена в три позиции - " Имуществено обезпечаване на застроени парцели - общинска благосъстоятелност ", " Застраховане на служебните коли на Община Пловдив и звената на общинска бюджетна прехрана със застраховки " Гражданска отговорност " на автомобилистите " Злополука на пасажерите в средствата за публичен транспорт и " Автокаско на МПС " и " Застраховане на съоръжение добито по Проект " Модернизация и развиване на резистентен градски превоз в град Пловдив " и друго съоръжение ".
Прочетете още
Този път в листата за застраховка на парцелите са включени и такива частна общинска благосъстоятелност. Припомняме, че след пожара в Пампоровата къща на 20 януари стана ясно, че постройката няма застраховка. От Общинския институт " Старинен Пловдив " подавали лист с парцелите си, само че под тези, които са със статут частна общинска благосъстоятелност на процедура оставали без отбрана. Местната администрация уточни, че в Наредба, гласувана от Общинския съвет, институциите, които стопанисват постройките, са длъжни да ги застраховат.

В последна сметка знакови здания частна общинска благосъстоятелност са включени в общия лист. Къщите в Стария град са шест - на ул. " Кирил Нектариев " 23, на ул. " Цанко Лавренов " 11 и ул. " Душо Хаджидеков " 4а(и трите са ателиета), ул. " Цар Ивайло " 2 (Пампорова къща), ул. " Цар Иван Страцимир " 6, ул. " Д-р Чомаков " 9, ул. " Душо Хаджидеков " 4а. Включен е и Туристическият информативен център на ул. " Райко Даскалов " 1. Там е и Домът на учителя в Стария град - къща на Бедрос Басмаджиян, която е в активите на отдел " Образование ".

Всички здания на Градската художествена изложба, които също не бяха застраховани, също попадат в листата - изложба " Капана " на ул. " Райко Алексиев " 29, Иконната изложба на ул. " Съборна " 22, три ателиета на бул. " Източен " №3 и №5. Проблемът е, че уплашени от обстановката с пожара в Пампоровата къща, шефът Красимир Линков и сътрудниците му са побързали и към този момент са застраховали всичките си парцели.

" Ние застраховахме единствено Дановата къща. Така се разбрахме с общината, тъй като напълно неотдавна сключихме новия контракт за стопанисване с частните притежатели. Догодина обаче, ще я включим в листата с всички останали обекти ", разяснява и шефът на Историческия музей Стоян Иванов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР