Община Пловдив оспори днес съдебно схемата, чрез която Георги Гергов

...
Община Пловдив оспори днес съдебно схемата, чрез която Георги Гергов
Коментари Харесай

Втори рунд: Община Пловдив оспори в съда схемата Герговски панаир

Община Пловдив оспори през днешния ден правосъдно схемата, посредством която Георги Гергов е на път да усили до 79.3% каузи си в Пловдивския панаир. По принцип кметът Здравко Димитров бе длъжен предходната седмица от общинския съвет да го направи. Но неуместната българска процедура демонстрира, че един кмет, в случай че желае, може да не се съобрази с решение на локалния парламент. Подобно тъпчене на повелята на общинския съвет е една от аргументите за самото задействане на схемата преди години, напомня.

Затова действието на Димитров през днешния ден може да бъде окачествено като действително опълчване на желанията на Гергов. Още повече, че предприемачът работи в незабавен порядък - през вчерашния ден, т.е. на втория работен ден след сесията на общинския съвет, е било подадено заявление за регистриране на нарастването на капитала на " Пълдин туринвест ".

В известието на кметството от през днешния ден се споделя: " Община Пловдив в осъществяване на решение на Общински съвет от 24.11.2022 година предприе дейности по оборване законосъобразността на взетите решения на Извънредното Общо заседание на акционерите на „ Пълдин Туринвест “ АД, извършено на 24.11.2022 година Днес, 29.11.2022 година беше заведен иск против „ Пълдин Туринвест “ АД на съображение чл.74 Търговски закон, с който се желае анулация на решенията на Извънредното общо заседание на акционерите, заради несъгласието им със закона и учредителния контракт на сдружението.

Едновременно с това е направено искане за прекъсване на охранителното произвеждане по вписването на решенията на Извънредното Общо заседание на акционерите на „ Пълдин Туринвест “ АД, декларирани по партидата на сдружението на 28.11.2022 година

По този метод се отстрани рискът от регистриране на декларирания апорт на акции и промени в устава на сдружението, които по естеството си ще доведат до понижаване на каузи на община Пловдив в капитала на „ Пълдин Туринвест “ АД, респ. в „ Международен панаир Пловдив “ АД, до дефинитивно изговаряне на Окръжен съд Пловдив по редовността и законосъобразността на взетите решения от „ Пълдин Туринвест “ АД ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР