Община Пловдив обяви обществената поръчка за реконструкцията и разширяването на

...
Община Пловдив обяви обществената поръчка за реконструкцията и разширяването на
Коментари Харесай

Обявиха обществената поръчка за Голямоконарско шосе

Община Пловдив разгласи публичната поръчка за реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе. Прогнозната стойност за осъществяване на дейностите е 15 600 000 лв. без Данък добавена стойност или до 18 720 000 лева с включен Данък добавена стойност, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В обявлението за разкриване на процедурата е посочено, че публичната поръчка започва без обезпечено финансиране. Част от средствата ще са от държавния бюджет, а останалите ще бъдат разпределени и заложени в бюджетите на община Пловдив за 2022 година, 2023 година и 2024 година Припомняме, че първият транш от страната в размер на 6 милиона лв. към този момент е получен в общината. Парите бяха гласувани на едно от последните съвещания на кабинета на Кирил Петков. На определения реализатор ще бъдат предплатено преведени 25% от цената на офертата му.

Реконструкцията и разширението на " Голямоконарско шосе " по оповестената социална поръчка ще обгръща сектора от бул. " Дунав " до транспортен възел Царацово, който е землищната граница с община " Марица ".

Ще има нова пътна структура, бордюри, тротоари, велоалеи, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка обезпечаване на налична среда за хора с увреждания, ново кръгово кръстовище, локали и др. Предвидено е подсилване и изместване на съществуващи кабелни линии за ниско напрежение 1кV и на слаботокови информационни мрежи - благосъстоятелност на БТК, което ще се реализира посредством скъсване на съществуващи кабели, полагане на нови и свързването им чрез монтаж на кабелни съединителни муфи.

Максималният период за осъществяване на дейностите в публичната поръчка е до 24 месеца. Срокът за приемане на предложения или на заявки за присъединяване изтича в среднощ на 12 септември 2022 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР