Община Пловдив и американската технологична компания Intel Corporation обявиха партньорство

...
Община Пловдив и американската технологична компания Intel Corporation обявиха партньорство
Коментари Харесай

Пловдив внедрява в училищата STEM програма на технологичния гигант Intel

Община Пловдив и американската софтуерна компания Intel Corporation оповестиха партньорство в просветителната сфера. България е първата страна в Европа, с която американската компания подписва сходно съглашение. Те ще си сътрудничат за внедряването и развиването на STEM стратегия на Intel " Умения за нововъведения / Skills for Innovation ", която е ориентирана към въвеждане на новаторски способи на преподаване и образователно наличие. Съгласно бъдещия план Община Пловдив безплатно ще употребява предоставените уроци по математика, технологии, природо-математически и инженерни науки (STEM) за пилотна стратегия, която ще стартира да се ползва в пловдивски учебни заведения.

Благодаря за опцията да работим дружно с Intel и техните артикули да доближат до всички образователни заведения, съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров. Община Пловдив работи редовно с тази посока, по думите му триумфите са на разположение и не скри задоволството си, че общината е първа в доста насоки, а това е доказателство, че се работи в вярната посока и в това е бъдещето.

" Радвам се, че България е първата страна в Европа, която подписва съглашение с Intel за Skills for Innovation, само че в действителност по-важното е, че ще получим най-модерно образователно наличие, което да използван в българската просветителна система. Тази стратегия ще ни даде голям късмет през идващите няколко години да изградим цялостна идея за това по какъв начин да вършим проектно-базирано образование и по какъв начин да построяваме STEM уроци. Това значи, че обръщаме наопаки метода на преподаване и метода на ангажиране на учениците ", сподели зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов. Той добави и " Днес вършим една голяма крачка напред в метода на преподаване и в наличието на самите образователни уроци с програмата ". Според него планът ще даде опция на учениците оптимално да се приближат до живия живот, до стопанската система и до това, което ще им се случва отвън учебно заведение и в кариерата. Програмата съдържа 70 стартови пакета за възпитаници от пети до 12-и клас като уроците включват асимилиране на естествените науки посредством изкуствен интелект, машинно образование, 3D моделиране и основаване на компютърни симулации. Учебното наличие е основано в помощ, както на учениците, по този начин и на учителите за да отговоря на потребностите на учителите, които приготвят учениците за специалностите на бъдещето.

Според Луиджи Песина, шеф за Централна и Източна Европа на обществения бранш и продажбите в образованието в Intel, в последно време се следи недостиг на сериозно значими умения в младежите и това е повода Intel да създаде програмата " Умения за нововъведения ". " Тя е основана, с цел да превъзмогне пропуща сред образователното наличие и уменията на учениците и включва, както насърчаване на обществени умения и работа в екип, по този начин и характерни умения като програмиране и схващане на изкуствения разсъдък ". Важно е наваксването на тези умения да се случва благодарение на технологиите, поради тяхната възходяща роля в обществото, добави Томаш Ходаковски, управител бизнес развиване в Intel.

Планът ни е до края на 2022 година в България да има 40 учебни заведения, които ще работят по тази STEM стратегия " Умения за нововъведения " на български език и ще имат достъп до най-малко 20 образователни плана, които включват 100 образователни часа, сподели Александър Ангелов, шеф на Център за креативно образование и представител на Intel за България. По думите му 10 от тези учебни заведения ще са в Пловдив, а това значи, че тук ще бъде най-голямата централизация на учебни заведения в страната, които работят по програмата. Целта ни е през идната 2023 година тези учебни заведения в България да са 400 или 20 % от всички учебни заведения да работя по програмата, помагайки си с национални стратегии и планове, разясни Ангелов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР