Студенти от магистърска програма Съвременни танцови техники“ с ръководител проф.

...
Студенти от магистърска програма Съвременни танцови техники“ с ръководител проф.
Коментари Харесай

Спектакъл на дипломанти от АМТИИ

Студенти от магистърска стратегия „ Съвременни танцови техники “ с началник проф. доктор Желка Табакова и възпитаниците на доц, Весела Статкова от компетентност „ Сценография “ ще показват танцов театър на камерната сцена в Драматичния спектакъл в Пловдив.

„ Съвременни хореографски силуети “ е дипломен театър на магистрите от „ Съвременни танцови техники “.

Поводът е 50-та годишнина на катедра „ Хореография “ и 10 години от основаване на специалността. Програмата ще стартира с хореография на проф. Хикмет Мехмедов и музиката на Рихард Щраус от „ Саломе “.

Библейската история ще бъде преразказана посредством танца на Емона Георгиева, която следва „ Балетна педагогика “ в III курс. Спектакълът ще продължи с видеотанц „ Силата на любовта “ с хореография на Гу Ювен.

След това петима студенти ще се превъплатят в облиците на вода, земя, въздух, огън и човек и ще пресъздадат постановката „ Човекът, който се намерения за Бог “. По хореография на Катерина Тикова на сцената ще излязат Иван Панайотов, Беатрис Димитрова, Русалия Игнатова, Гу Ювън и Ема Факелова.

Студентите ще изпълнят хореографии и на Ирина Бъчварова, Валя Варнева, Иван Панайотов и Гуан Зихан.

Ръководител на магистърската стратегия „ Съвременни танцови техники “ е проф. доктор Желка Табакова, на компетентност „ Сценография “ е доцент Весела Статкова, а на плана – проф. доктор Антон Андонов. Танцовият студентски театър „ Съвременни хореографски силуети “ ще се организира на 27 май 2024 година, понеделник, от 19 часа в Драматичен спектакъл – Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР