Община Пловдив да възстанови плащанията за такса смет на фирмите

...
Община Пловдив да възстанови плащанията за такса смет на фирмите
Коментари Харесай

ДБ: Община Пловдив да възстанови плащанията за такса смет на...

Община Пловдив да възвърне заплащанията за такса боклук на компаниите от туристическия отрасъл, които наложително не работеха поради пандемията от ковид. Предложението в помощ на един от най-пострадалите сектори внесоха общинските съветници от " Демократична България ". Мярката да важи за тези, чиято активност бе спряна от страната след 13 март 2020 година до края на годината, както и за наложително затворените в интервала от началото на 2021 година до анулацията на рестриктивните мерки.

Според плана на решение мярката би трябвало да важи до края на март 2021 година Предложението е засегнатите компании - хотели, заведения за хранене, заведения навън и закрито - да подават молба за освобождение от таксата за сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на боклуци до кмета на общината, като в подмяна подават документи - доклади на касовите апарати преди и след въвеждане на противоепидемичните ограничения, данни за изплатените работни заплати в другите интервали на пандемията, данни за сделки, отпуски и отработени дни.

Съветниците от " Демократична България " напомнят, че такса боклук се заплаща авансово или по едно и също време с предоставяната от общината услуга по сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на боклуци, само че при спряна работа компаниите разумно не са получавали услуга, която са заплатили. Събраните от такса боклук пари не могат да се изразходват за други действия, по тази причина е разумно браншът да си ги получи назад. Като излишък от 2020 година в проектобюджета за 2021 година по това перо са записани над 500 000 лева и няма да е мъчно да се пресметна какви суми на кои компании следва да се възстановят при подаване на молба до кмета, стимулират се съветниците от Демократична България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР