Община Плевен обяви обществена поръчка за ремонт на част от

...
Община Плевен обяви обществена поръчка за ремонт на част от
Коментари Харесай

Община Плевен обяви обществена поръчка за ремонт на част от централната пешеходна зона

Община Плевен разгласи социална поръчка за ремонт на част от централната пешеходна зона, оповестиха от общинската администрация.

Прогнозната стойност на плана е за близо 3 милиона. Предвижда се главен ремонт за 300 дни на пл. "Свобода " и пешеходната улица "Васил Левски " от този площад до площад "Стефан Стамболов ". Срокът за приемане на предложения за присъединяване е 17.00 ч. на 1 юли т.г. Те ще бъдат отворени в 12.00 ч. на 2 юли на обществено съвещание, на което могат да участват участниците в процедурата и публицисти.

Общинските съветници към този момент дадоха единодушие Община Плевен да поеме дълготраен дълг под формата на заем от "Регионален фонд за градско развиване ", с цел да извърши плана. Освен пешеходната зона се планува да бъдат ремонтирани постройката на Автогарата и автобусните й браншове.

Досега в Плевен с обезпечени средства от Оперативна програма "Регионално развиване " и Оперативна програма "Региони в напредък " бяха актуализирани няколко обекти в центъра - пл. "Възраждане ", Централният и Пеещият фонтани, градската градина, Водната каскада и водните огледала, пл. "Стефан Стамболов ". Общината има желание да финансира в допълнение облагородяване на градската среда в центъра, с цел да свърже обновените обекти. Предвидени са нови зелени пространства.

Комуналните сдружения би трябвало да подменят при потребност мрежите си, с цел да не се постанова разрушение на ремонтирана част от пешеходната зона, показаха от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР