Община Пещера покани известния майстор кулинар Ути Бъчваров. Той е

...
Община Пещера покани известния майстор кулинар Ути Бъчваров. Той е
Коментари Харесай

Бъчваров готви специални ястия за съборяните на Свети Константин


Община Пещера предложения известния занаятчия кулинар Ути Бъчваров. Той е специфичен посетител на V Национален фолклорен събор на националното творчество Свети Константин 2021. На “Широката поляна” Ути и екип майстори- готвачи ще подготвят рекордно кюфте и печено свинско на място.

Десетки курортисти и посетители на събора се събраха с цел да следят кулинарната атракция. Свинското месо възлиза на цели 95 кг. То бе обработено със забележителна експедитивност от майстора на черпака, накичен в подобаваща балканска одеждa. Специални подправки ще придадат несравним усет на месото, което ще се изпече на скара от дървени въглища. За да бъде алено и хрупкаво месото бе щедро наръсено със захар.

30 кг. неовкусена свинска кайма ще се трансформира в кюфте предопределено за гостите на Свети Константин.

Салатата за двете ястия е приготвена от 60 кг. зеле, 10 глави целина, 20 връзки магданоз, 10 кг. краставици, 5 кг. моркови, 10 л. олио, 5 л. оцет и 5кг. сол.

Присъстващите научиха какви подправки придават несравним усет на печивата и салатата. По-късно Ути ще подготви 1 000 порции за най-изгладнелите фенове на събора. На събора не престават да се вият кръшни български хора, Балкана ехти от български национални песни, а от скарата на Ути ухае на майсторски сготвена вкусна храна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР