Община Пазарджик сваля всякакво доверие от ръководството на футболен клуб

...
Община Пазарджик сваля всякакво доверие от ръководството на футболен клуб
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик спира финансирането на първия отбор на ФК Хебър

Община Пазарджик смъква всякакво доверие от управлението на футболен клуб Хебър, което се преизбра независимо в предишния ден. На този стадий Общината ще подкрепя интензивно единствено и само развиването на детско-юношеската школа. Това разгласи кметът на Пазарджик Петър Куленски в профила си в обществените мрежи.

На процедура това значи, че Общината ще спре да финансира първия тим на Хебър, който взе участие в Първа лига и е воден от Любослав Пенев.

" Считаме предходното „ ново “ управление на клуба и неговите дейности за дефинитивно компрометирани пред жителите и почитателите на тима. С отхвърли си първо даже да допусне Общината до финансовите индикатори, а след това неведнъж и в течение на месеци да отхвърля да даде подробна и транспарантна информация по какъв начин са се харчели ресурсите на клуба, респективно – на жителите, управлението за следващ път затвърждава чувството, че не може да му се има доверие. Никъде не съществуват условия, в които орган, който е финансирал една институция, да получава отвод от информация по какъв начин са харчени парите му ", написа Куленски.

" Паралелно с това пред управата на Общината е споделено от чиновници на клуба, че лице от управлението е предиздвикало всички треньори да подпишат заявления, които им не разрешават да приказват и да дават каквато и да е информация на общински чиновници. Общината смята това за безусловно потъпкване на всички правила и дълг към обществеността и няма да спре да упорства с всички принадлежности на закона жителите да получат цялостна бистрота за дейностите и разноските на футболния клуб. Община Пазарджик ще оперира и ще поддържа начинания единствено в условия на съответна отчетност на дейностите и на харчените обществени средства. И административният орган, и общността на Пазарджик не би трябвало да позволяваме повече произволи с обществен запас, включително и приложимост на спортни клубове като лост за политическо влияние ", добавя кметът на Пазарджик.

В последните дни Хебър се раздели с двама от главните си футболисти - Карлос Охене, който бе продаден на Левски, и голмайстора Георги Николов, който бе трансфериран в Ботев Пловдив. За момента Пенев продължава да води тима, само че не е ясно дали той ще е отпред на Хебър и през пролетния полусезон при съществено стесняване на бюджета.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР