Община Мездра започва комплексна проверка в кметствата на 27-те села

...
Община Мездра започва комплексна проверка в кметствата на 27-те села
Коментари Харесай

Община Мездра започва комплексна проверка в кметствата на населените места

Община Мездра стартира сложна инспекция в кметствата на 27-те села в общината по отношение на осъществяване на отговорностите на длъжностните лица в кметствата на обитаемоте места - кметове, кметски наместници и експерти „ Административно обслужване на популацията “ („ АОН “), за интервала 2022-2023 г. 
Основната цел на инспекцията е определяне на сходство с условията на следните закони и наредби: 
• Закон за локалните налози и такси: Гарантиране на вярното използване на данъчните регулации и такси.; 
• Закон за нотариусите и нотариалната активност: Съответствие с разпоредбите на нотариалната процедура и процедури.; 
• Закон за гражданската регистрация: Обезпечаване на акуратност и цялост на гражданската регистрация, в това число регистриране на раждане, брак и гибел.; 
• Наредба №РД-02-20-6 от 24 април 2012 година за издаване на удостоверения въз основа на регистъра на популацията: Спазване на разпоредбите за издаване на удостоверения въз основа на регистъра на популацията. 
Комплексната инспекция ще бъде осъществена по график през интервала 22 ноември - 8 декември 2023 година Тя е подхваната за подсилване на прозрачността и успеваемостта на ръководството в Община Мездра. Вярваме, че този развой ще усъвършенства качеството на обслужване на жителите и ще спомогне за основаването на по-добри административни практики.

 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР