Община Мездра и Националното сдружение на сираците в България /НССБ/

...
Община Мездра и Националното сдружение на сираците в България /НССБ/
Коментари Харесай

Община Мездра и Сдружението на сираците помагат на останалото без дом семейство

Община Мездра и Националното съдружие на сираците в България /НССБ/ се сплотиха в поддръжка на семейство от село Елисейна, останало без дом на Цветница. Вчера кметът на Мездра инж. Генади Събков и ръководителят на НССБ - Слави Михайлов, посетиха пострадалите, чиято къща изгоря на 1 април.
Градоначалникът бе безапелационен, че общината няма да остане безучастна към нещастието на семейство Стоянови.
„ Можем да помогнем с техника и хора, които да изчистят терена. Ще поставим старания за обезпечаването на фургон, в който краткотрайно да бъдете настанени. Ще създадем всичко допустимо този печален отпечатък, който имате в живота си от Цветница, по Великден да наподобява по-различно - да има оптимизъм и да изчезнат сълзите от очите ви. Ще внесем и докладна бележка до общинския съвет да бъдете подкрепени финансово. Най-важното, което би трябвало да създадем първоначално, е да решим битовите ви проблеми, с цел да има къде да живеете и да се отърсите от шока, в който се намирате към този момент седмица “, сподели инж. Събков.
“Аз съм ученик на обществените домове и човек, който в никакъв случай не е имал собствен дом. В момента пребивавам в общинско жилище и зная какво значи да си на улицата. Не мога да си показва какво е да имаш дом и да го загубиш. Това ме предизвика да дойда в Мездра и дружно с общината и благодарение на другари да помогнем. Призовавам жителите в навечерието на един от най-светлите християнски празници Великден да оказват помощ на Росица и Тихомир и да им спомагаме да продължат живота си, както би трябвало. Вярвам, че чудеса стават освен по Коледа “, съобщи ръководителят на НССБ Слави Михайлов.
Благодарение на дейните старания на НССБ и община Мездра, към този момент се отзоваха и първите донори. Собственикът на компания "Матракс ", който е от София - Марио Талви, ще подари за потребностите на фамилията матраци. Собственикът на компания "Тениди " от Мездра се съгласи да помогне със строителни материали. Собственикът на цех "Мизия 96 " - Плевен - Христофор Дочев, се съгласи да обезпечи костюм за зрелостника, а компания "Мат Стар " ще му подарят обувки. Надяваме се да се включат още хора, с цел да оказват помощ на фамилията, прикани Генади Събков.
Росица Стоянова има 4 деца. С дванадесетокласника Тихомир са живеели дружно в Елисейна. На Цветница пожар изпепели дома им и от този момент майката и синът спят в каруца, наоколо до още тлеещите остатъци на къщата си. Семейството от години живее оскъдно. Майката получава помощи и детски надбавки, възлизащи на 146 лева Изключително работливи и борбени, Росица и Тихомир свързват двата края с помощта на това, че момчето оказва помощ на познати, а майката се грижи за семейството и животните им. Докато фамилията и хора от Елисейна помагали на огнеборците да загасят пламъците, недобросъвестни съседи откраднали част от животните.
Въпреки неволите, през вчерашния ден момчето помагаше на личния състав в СУ “Св. Климент Охридски “. Тихомир бе прелестно сюрпризиран да разбере, че тече акция в помощ на фамилията му и съобщи, че щом ще бъдат предоставени и строителни материали, той самичък ще се включи в израждането на новия си дом. От администрацията на кмета Генади Събков се обръщат с молба към всеки, който има опция да помогне със строителни материали, мебели, облекла и други, да се свърже с община Мездра или с ръководителя на Националното съдружие на сираците в България - Слави Михайлов на следните адреси: [email protected], [email protected].
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР